Blackie & The Oohoos

De zwartharige zusjes Loesje en Martha Maieu worden door meer dan alleen oohoos begeleid. De muziek van het Antwerpse vijftal Blackie & The Oohoos is immers breed gearrangeerd en vermengt verschillende stemmen, instrumenten en muziekgenres. Met behulp van accordeons, xylofoons, fluitende vogetjes, strijkers, ukeleles, zingende zagen en orgels trakteert Blackie & The Oohoos de luisteraar op een experimentele, haast psychedelische trip naar de jaren zestig.

We horen vooral invloeden van Nancy Sinatra en het beste van popmuziek. De engelenstemmen van de zusjes, die vaak in elkaar vloeien, zijn verraderlijk. De meisjes mogen dan wel liefelijk zingen over love boys en silly boys, ze spreken toch ook erg rake, bezwerende teksten uit: 'You're the finger 'round the trigger, and you never let me go' (You) of 'Like a bird in the winter, no song left to sing' (Love Boy). De songs hebben een aparte, bijna dubbele sfeer: ze klinken zowel desolaat, uitgestrekt en ver weg als breekbaar, intiem en erg nabij.

Het is leuk vertoeven op de MySpace-pagina: mooie lay-out, veel foto's en demo's, en zelfs twee videoclips ('Love boy' en 'Love birds'). De op stapel staande concerten - en dat zijn er heel wat - vinden vooral plaats in Antwerpen, met een aantal uitschieters naar Oost- en West-Vlaanderen. We hopen dat Blackie & The Oohoos gauw de landsgrenzen overschrijdt, want de band heeft het zeker en vast in zich om ook buitenlandse zielen te intrigeren.

Deze zondag is Blackie & The Oohoos te horen tijdens Mistlicht - een rubriek uit het programma Glimworm - op Urgent.fm tussen 21 uur en 22 uur (105.3 Fm of www.urgent.fm/stream). Niet alleen zullen hun nummers gedraaid worden, ze laten ook van zich horen tijdens een interview. Iedereen luisteren, dus!