Bastard Nation

Een zachte, zwoele stem en een warme gitaartokkel verwelkomen je op de MySpace van Bastard Nation. Zangeres Joy Adegoke en gitarist Carlos Dyckmans worden door een subtiele, maar strakke begeleiding bijgestaan. We horen invloeden van soul, jazz en zelfs een beetje pop en flamenco.

We kennen deze muzikanten van een ander project: de Antwerpse triphoptrots Koala. Een samenwerking met die laatste verbaast ons dus niet. Het nummer Overloaded, dat trouwens van een leuke clip voorzien is, klinkt dromerig, maar blijft zeker boeien.

Onze favoriet is het in het Frans gezongen Rivière. Vanaf de eerste noot denk je aan hete, stoffige woestijnen, een trip naar het Zuiden dus. We horen Adegoke hier ook op een totaal andere manier zingen, aan het einde lijkt ze alle remmen los te laten. Knap.

We vinden het vreemd dat zo’n klassevol project in twee jaar tijd relatief weinig bezoekers wist te lokken. Wat je er live van mag verwachten, kan je ook op de MySpace-pagina horen, maar wij gaan toch eens echt langs.

http://www.myspace.com/bastardnationmusic