Barbie Bangkok

Er vloeien een hoop muzikale stroompjes doorheen Gent. Cutting Edge kan regelmatig een Gentse fleuve laten overlopen in het grote 'myspace talent van de week'-kanaal. Deze week raden we je aan om met je myspace-account instant een friend request te sturen naar Barbie Bangkok.

De lay-out van Barbie Bangkok's myspace is niet echt om over naar huis te mailen en buiten de muziek kan je ook niet echt veel bijleren over de band zelf. Zijn ze nu met twee, vier of vijf? Er staat niet één bulletin op de myspace en ook geen enkele concertdatum. Zeker dat laatste is spijtig, want we zouden de jongens (en het meisje) graag een keertje zien spelen. Hoe prutserig en oncool de myspace er ook uitziet, de muziek zelf verdient een hoop lovende woorden.

Zes nummers worden gestreamd. Maar niet helemaal. Voor 'Out in the day' vinden we het een rotstreek dat de band het nummer al na minder dan een minuut afbreekt. Het leek zich te ontwikkelen tot een breekbare song waarbij je de idee krijgt dat ze Frederik Sioen zijn piano hebben gepikt en hem een gitaar in zijn handen hebben gestopt. We zullen het nooit helemaal weten. 'Picture' is nog erger: een hele leuke intro en dan niets meer. Een ware pesterij. Dan maar 'Taking turns'. Denk aan Bob Dylan meets Metal Molly. En het wordt enkel maar beter. 'Satan's little helper' is een perfect up-tempo rocknummer. Er wordt getrokken aan de snaren, maar het blijft simpel, meeslepend en het blijft hangen. 'Roll rocking' is onze favoriet. De warmte waarmee zanger Tom Goethals keer op keer de strofes inzet, is iets om naar uit te kijken. Het is met dergelijke nummers dat deze band nog eens potten zou kunnen breken, want die stem, die is goud waard.

Barbie Bangkok is een leuke ontdekking. Een band met sterke songs en een stem om te koesteren. Hoewel niet iedereen hier warm van zal worden, is dit een band waar niemand een hekel aan kan hebben.