balBaard

Toegegeven, in eerste instantie wekte deze band niet zo een vrolijk gevoel op. En dat had dan vooral te maken met de naam van de band, want bij de allereerste aanraking hadden we nog niet naar hun brouwsels geluisterd. balBaard, we hebben al smakelijkere groepsnamen gehoord. Maar toen we dan proefden van de brouwels die ze produceren, smolt ons vooroordeel als sneeuw voor de zon. Het Antwerpse trio Sanne Nuyens, Sigrid Volders en David Van der Weken leeft zich onder het mom van balBaard instrumentaal uit.

Drie nummers zijn er te horen op hun MySpace, al mochten dat er wel wat meer zijn. Geen zang dus, maar wel een vrolijk samenspel van verschillende, niet alledaagse instrumenten. 'Chopsticks' heeft een aangename cadans en krijgt een droefgeestige touch door de melodica. 'Ne perdjesmolen in wonderland', zo noemt de band het zelf. En dat is exact wat wij ook horen. 'Bezet' begint met een bezettoon, maar wordt laag per laag opgebouwd. Elektronische geluidjes wekken met wat verbeelding het geluid op van een koor, om te eindigen in een duistere gong. Dan heeft 'Child's play' iets wispelturigers. Deze track klinkt vrolijker en wringt zich meer in bochten, maar het eindpunt wordt toch zonder ongelukken bereikt.

Een blik op de past shows leert ons dat de muziek van balBaard vaak gecombineerd wordt met visuals. Hoewel wij nog geen live-ervaring achter de kiezen hebben, kunnen we ons levendig voorstellen dat de wonderbaarlijke klanken nóg aangenamer klinken met wat wegdroombeelden.

http://www.myspace.com/balbaard