Aubin

Juicht gij allen, want daar komt het eerste Cutting Edge Talent van 2016 aangewaaid op een aandoenlijk frisse wind van internationaal klinkende electropop. Aubin is de naam en u doet er goed aan die te onthouden.

Aubin is het muzikale project rond singer-songwriter Veerle Pollet, die zich kennelijk tot doel gesteld heeft de luisteraar in gelijke mate aan het dansen te krijgen als te ontroeren. Ze wordt op deze nobele missie bijgestaan door Jan Viggria (gitaar) en Toon Van Dionant (drums).

Het kleurrijk klankentapijt dat het drietal met ogenschijnlijk gemak voor ons uitrolt, bevat schakeringen en patronen die we eerder ook al meenden te herkennen in het werk van grootheden zoals Róisin MurphyGeographer, Feist en Calexico. Niet slecht qua referenties, toch? Aubin slaagt er dan ook in om te blijven boeien doorheen een gevarieerd aanbod van nummers, zonder dat daarbij aan onderlinge coherentie wordt ingeboet. Leg uw oor te luister en oordeel vooral zelf. En kom ons dan zeggen dat we gelijk hadden.