808SNKRHDZ

Tegen een redelijk strakke deadline aankijken (anderhalf uur, check) is één. De schimmen van de griep nog zien ronddwalen is twéé. En dan toch wel net in deze week de muziek vinden om het nodige shot energie toe te dienen. Da's drie, da's 808SNKRHDZ, da's straf.

'Killerbeez' krijgt in het begin zo'n sirene mee die onder het oppervlak van de mixing lijkt te loeien. Dat sméékt om live door een losgeslagen publiek te worden geëchood. Het duurt even voor de hoofdmelodie doorkomt. Durf om even te wachten; een teken van vertrouwen. Van zo'n spanningsopbouw houden we wel. Er wordt niet bijster veel gezongen, maar de synths brengen toch een duidelijke boodschap over: dansen en snel een beetje. 'No stress, just dance' bevestigt een vervormde stem even later ons donkerbruin vermoeden.

'Elektro, dance en rock'. Op dat kruispunt situeren ze zichzelf. We gaan volledig akkoord. Op het van verleidelijke beats voorziene 'Ladytrucker' is er een perfecte balans tussen synths en gitaar. In één speelse beweging ook is dat ook symbool voor de rest van hun muziek: netjes uitgedokterd en evenwichtig, vol vertrouwen en inspiratie overgoten met bakken energie. Meer van dat!

Beluister 808SNKRHDZ op vi.be