Überkitsch

De nazinderende examenstress kan je zowel weg dansen als headbangen op de tonen van het Talent van de Week. Überkitsch is niets wat de naam doet vermoeden. Geen fluo kauwgomballenpop, maar alternatieve rock met streepje indie. Gebalde melodieën, straffe ritmes, net genoeg ironie in de teksten en hop, we vinden een nummer dat klaar is voor de radio.

Lichtjes bevreemdend is de videoclip die bij ‘Beautycoma' hoort. Het lijkt op een gelukte (of mislukte?) alchemistenpoging om een meisje terug tot leven te wekken. De start-stoptechnieken van de gitaar, drums en bas drijven de spanning in zowel de clip als het nummer ongemeen hoog op. Bij beide valt de professionaliteit op: goede productie van het nummer, maar toch met voldoende weerhaakjes; origineel concept én uitvoering van de videoclip zonder een vette knipoog te vergeten. Hier speelt de naam Überkitsch wel haar al troeven uit.

Het viertal uit Aalst brengt dit alles -maar zónder dolgedraaide paspop- ook naar het podium. Voor de lijst met optredens, zie vi.be of facebook.