Alles dubbel en verzorgd

De 'Death race collection' is een verzorgde uitgave, hoewel je met slechts twee films bezwaarlijk van een collectie kan spreken. Een kartonnen slipcase met exclusief artwork en daarin de twee films op twee aparte discs in dunne doosjes, elk met eigen cover.

De eerste 'Death race' heeft als making of 'Start your engine', waarin we alles leren over het dieet van Jason Statham. Het obligatoire deel waarin de acteurs over elkaar bezig zijn, is natuurlijk ook aanwezig. Interessant is vooral hoe en waar (Montréal, Canada) ze de industriële locatie voor Terminal Island vonden.

Het auto-ontwerp zetten ze ook nog eens in de verf. In de 'Behind the wheel'-featurette krijgen we een analyse van de stunts. Bewonderenswaardig is hoe ze van meet af aan opteerden om alle crashes met echte auto's te doen. Liveactie zonder CGI dus. Acteurs werden stevig door elkaar geschud en de bevallige Natalie Martinez toont ons haar opgelopen blauwe plekken.

De filmcommentaar (audiotrack) van regisseur Paul W.S. Anderson en producer Jeremy Bolt is er een van het goede soort: interessant en leerrijk met zelfs een beetje historische achtergrond waar het past. Voor je het weet, heb je de film een tweede keer beluisterd.

Op de disc van 'Death race 2' vinden we een goede vijf minuten aan zowel verwijderde scènes als verwijderde shots. De making of van dienst is 'De race begint'. Die stelt evenwel niet zoveel voor, buiten het feit dat de cast uitlegt waarover de film gaat. 'De dood ontglippen' is als featurette heel wat interessanter en geeft een kijk op hoe alle stunts verwezenlijkt werden. 'Snelle auto's en vuurwapens' is veruit het amusantste deel van de extra's, waarin de jongens en meisjes van de cast fijn lopen te grappen en grollen over hun wagens en wapens. Tijdens de filmcommentaar van regisseur Roel Reiné leren we een heleboel over hoe de man tewerk gaat wanneer hij regisseert, te allen tijde de camera zelf hanterend.

Deze bescheiden '2 movie boxset' geeft de fans van 'Death race' waar voor hun geld.

2-Disc Box

Titel: Alles dubbel en verzorgd
Speelduur:
Ondertitels:
Nederlands
Audiotrack:
Engels Dolby Digital 5.1
Formaat:
16:9 Anamorphic
Zie ook Death race
Titel: Alles dubbel en verzorgd
Speelduur:
Ondertitels:
Nederlands
Audiotrack:
Engels Dolby Digital 5.1
Formaat:
16:9 Anamorphic
Zie ook Death race 2