Supergirl seizoen 2

Na een optimistisch en vlot verteerbaar eerste seizoen, waren we benieuwd naar seizoen twee. De serie over de avonturen van Supergirl, Supermans nichtje, verhuisde van locatie voor seizoen twee en verloor hierbij met Calista Flockhart één van haar hoofdrolspelers. In seizoen twee zou Supergirl het dus over een andere boeg moeten gooien.

We openen met een onbekende, niet onaantrekkelijke kerel, Chris Wood, die aankomt in een ruimtecapsule. We maken kennis met Superman en Lena Luthor, de zus van Lex. De Verenigde Staten hebben een vrouwelijke president en aliens zullen binnenkort gelegaliseerd worden. De eerste afleveringen van seizoen twee schieten direct veelbelovend in actie. Supergirl behoudt haar optimistische, feministische karakter, en voegt een maatschappijkritische dimensie toe. Of wat te maken van de koningin van de planeet Daxam die belooft “To make Daxam great again”.

Calista Flockhart werd vervangen door een nieuwe, mannelijke baas en een gepromoveerde James Olsen. Beiden blijken onwaardige vervangers, maar gelukkig staat het kranten-leven dit seizoen minder op de voorgrond. Racisme tegenover aliens, het leven op het Department of Extranormal Operations (DEO), … Actie staat op de voorgrond. Dit echter zonder het menselijke te verwaarlozen: Supergirls zus die uit kast komt, James Olsen die zich ook een cape aanmeet, en natuurlijk: de mysterieuze kerel in de ruimtecapsule. De relatie tussen Supergirl en Mon El geeft seizoen twee het benodigde hart. Hun relatie wordt realistisch en geloofwaardig in beeld gebracht, en geeft romantische zielen iets om bij weg te dromen. Net als in Seizoen één erkent de serie zijn annalen, met gastrollen voor Teri Hatcher, Kevin Sorbo, Lydia Carter en Dean Cain. Ondanks onze vrees vooraf moet seizoen twee dus zeker niet onderdoen voor seizoen één. Seizoen twee bouwt verder op de gelegde basis en weet er een interessante nieuwe dimensie aan toe te voegen.

Extra's:

Het schijfje bevat een dik uur aan extra's. Er is 'Supergirl, alien fight night', een korte docu over de aflevering waarin Supergirl in contact komt met een soort 'fight club' voor buitenaardse wezens. Er is 'Supergirl: aliens among us', een docu van 20 minuten over hoe de makers de tijdsgeest en de omgang met migranten in onze samenleving in dit seizoen verweven hebben. 'Supergirl 2016 – Comic Con' is een 30 minuten durend panelgesprek vanop Comic Con over seizoen 2 (dat plaats vond voor dit seizoen op de tv kwam in de VS). 'A conversation met Andrew Kreisberg en Kevin Smith', de respectievelijke executieve producer en de regisseur van enkele afleveringen, gaat over de gelijkenissen en verschillen met de series 'Arrow ' en 'Flash' die zich in hetzelfde universum afspelen. Dan is er nog 'Supergirl – did you know? (facts for fans)', korte ministukjes waar we zaken leren zoals het feit dat de baby die gebruikt werd om de rol van Superman als baby te spelen eigenlijk een meisje was. En tot slot is er een nog een matig interessante commentaartrack voor de aflevering 'Supergirl Lives', ingesproken door Kevin Smith, Glen Winter en Andrew Weisberg. Wat we bizar genoeg niet tussen de extra's terugvonden: bloopers.

Details TV-DVD
Uitgezonden op:
28/01/2018 - 18u15
Speelduur:
924 min.