Sorry voor alles

'The Truman show' light

Wat als je leven een maand door buitenstaanders geregisseerd wordt en je familie en vrienden samenspannen om je voor de gek te houden? Met die vraag speelt het gloednieuwe Eén-programma ‘Sorry voor alles’. Een beetje zoals ‘The Truman show’ dus, maar dan in een light-kleedje: wat minder spectaculair en de scherpe randjes zijn er afgevijld.

Het eerste 'slachtoffer' van 'Sorry voor alles' was de 23-jarige Ann-Sophie uit Loppem. De West-Vlaamse dacht een romantisch weekendje weg te beleven met haar vriend, maar wanneer ze de lift van het hotel wil binnenstappen, verdwijnt de wand en belandt ze nietsvermoedend in een tv-studio vol familie en vrienden. Wanneer master of ceremony Adriaan Van den Hoof haar met een grote smile vertelt dat ze een maand lang haar leven gemanipuleerd hebben, lacht ze eens. Wij zouden Adriaan op zijn minst een dzjoef op zijn muil gegeven hebben. 

In het daaropvolgende uur krijgen we te zien welke onwaarschijnlijke dingen Ann-Sophie de voorbije maand beleefd heeft. Zo werd ze fout gestyled door de altijd geweldige Jani Kazaltzis, ontmoette ze haar dubbelganger, moest ze een merkwaardig Egyptisch getint feestje hosten voor Roel Vanderstukken en brak Jacky Lafon – breng die vrouw opnieuw wat meer op tv! – haar huis binnen. Kers op de taart was het huwelijk van Ann-Sophies beste vriendin. Met tranen in de ogen had ze op het feest een speech gegeven om te zeggen hoe graag ze haar bestie wel niet zag. Toen in de studio bleek dat dat huwelijk zo fake was als de borsten van Dolly Parton, moest Ann-Sophie toch even slikken. ‘Jullie zijn toch wel een echt koppel?’ vroeg de West-Vlaamse haar vriendin met argwaan in de ogen. Of hoe de paranoia toch begon toe te slaan.

Kosten noch moeite werden dus gespaard om Ann-Sophie om de tuin te leiden. Chapeau voor de programmamakers om alles zo tot in de puntjes te organiseren, van de fake hotellobby tot de details op het huwelijk. En toch bleven we nog wat op onze honger zitten. Niet alle pranks hadden een even hoog niveau. Zo vonden we de opdracht waarin Ann-Sophie luidkeels moest meezingen met  een Rammstein-nummer op een rodeostier wat flauw. De opdrachten mogen iets meer pit hebben, een scherper randje ook. Ook de quizvragen die Ann-Sophie over de voorbije maand moest beantwoorden, vonden we wat overbodig: ze haalden de vaart uit het programma.

Dat neemt niet weg dat ‘Sorry voor alles’ de zondagavond van Eén opnieuw naar een hoger niveau tilt. Die frisse wind was welkom, want we waren al die quizprogramma’s zoals ‘Twee tot de zesde macht’ en ‘Kalmte kan u redden’ wel wat beu. Het doet deugd om Adriaan nog eens te zien schitteren op het kleine scherm – het was toch alweer een tijd geleden dat hij een programma met wat body in goede banen mocht leiden. Hij presenteert ‘Sorry voor alles’ met dezelfde pretoogjes als een kind van tien dat stiekem achter de rug van zijn mama de staart van de kat in brand heeft gestoken. Meer van dat, graag. 

Details TV
Uitgezonden op:
05/09/2016 - 19u15