The show must go on

De Grote Steve Tielens Show

‘Wat doe jij om je stembanden op te warmen voor een optreden?’, vraagt Jo Vally aan collega Steve Tielens in de tot backstage omgetoverde woonkamer bij een feestzaal in Velzeke. ‘Masturberen’, antwoordt hij met een grote glimlach op z’n gezicht en zo was de toon meteen gezet in het nieuwe VIER-programma ‘The show must go on’. Daarin volgt documentairemaker Peter Boeckx – de man achter ‘The sky is the limit’ - enkele Vlaamse artiesten. Terwijl het leven van excentrieke figuren als Willy Naessens en Jan Kriekels nog enigszins interessant bleek, was dat bij pakweg Steve Tielens – kent iemand die man trouwens? – en Jo Vally een pak minder het geval.

Laat ons eerlijk zijn: liggen we wakker van hoe Valère Lauwers – zo heet Jo Vally blijkbaar in ’t echt - zijn haar in ‘shape’ krijgt? (Voor de nieuwsgierigen: met een pot Nivea). Willen we weten hoe Steve zichzelf fris houdt na een optreden? (Met eau de cologne, begot). Niet echt. Dan was er ook nog Johan Stollz, een in de jaren zestig en zeventig wereldberoemde pianist en zanger, die op zijn 86ste nog altijd strak in het witte pak zit. In zijn hoogdagen trad hij op voor topacteurs als Richard Burton en Elizabeth Taylor. Wat hij vandaag de dag doet? Op zijn hometrainer zitten (met Eddy Wally-zonnebril) en aan de bar hangen. De bar in zijn eigen woonkamer welteverstaan. Keiboeiend.

Gelukkig zorgden Steve Tielens en Monique nog voor wat vuurwerk. Die laatste is de assistente van de volgens de voice-over nieuwe rijzende ster in schlagerland. Al was huisslaaf een beter woord geweest: ‘Monique, heb je alles hier gekuist?’, ‘Monique, er ligt een hondendrol op het terras!’, ‘Monique, haal eens een nieuwe bureaustoel zeg!’, ‘Monique, waar blijft die bureaustoel?’, Monique dit, Monique dat. ‘Toen hij honger had, ben ik eens om 2 uur ’s nachts naar de nachtwinkel gegaan om Aiki-noedels te halen’, vertelde ze schijnbaar trots. Ook in de auto kon Steve de commentaar niet laten: ‘Pas op voor die vrachtwagens!’, schreeuwde hij à la Hyacinth Bouquet. De vrouw slikte alle commentaar met plezier en voerde de opdrachten met de glimlach uit. Ze had dan ook een soort moeder-zoonrelatie met de zanger. Als ik mijn moeder zo zou commanderen, kan ik naar mijn erfenis fluiten, vrees ik.  

Toegegeven, als we volgende week opnieuw kijken, is het enkel om de fratsen van Steve en Monique te volgen. Blijft ze de opmerkingen pikken of neemt ze wraak door Steve z’n singles bij het groot huisvuil te zetten? Onze verbeelding slaat op hol. The show must go on? Misschien nog heel even. 

Details TV
Uitgezonden op:
08/11/2016 - 20u30