Hammertime

Een week Ham op de radio

Een schande, dat is het. Dat Otto-Jan Ham vroeger pas na tienen 's avonds te horen was op je radio. Deze oude rot in het vak krijgt eindelijk een programma dat hem toebehoort: 'Hammertime'.

De naam 'Hammertime' mag dan wel geen hoogstaande woordspeling zijn, het blijft leuk gevonden. Eén groot voordeel van een avondspitsprogramma: Ham wordt vergezeld door een jonge deerne genaamd Babette. Het is waarschijnlijk haar radiodebuut, al valt dat niet erg op. Babette doet het goed, maar haar inbreng is voorlopig beperkt. Otto-Jan is het meest aan het woord – het is natuurlijk zijn programma. 

De achternaam van Otto-Jan, Ham, is waarschijnlijk een running joke bij Studio Brussel, want heel wat rubrieken krijgen een verwijzing naar Ham, zoals 'de Hamvraag'. Die luidde dinsdag: 'Mag je met de Paralympics lachen?' Meteen volgde een tsunami van tweets, e-mails en gele briefkaarten, gaande van 'Ja, maar niet te veel' over 'Toelachen mag, uitlachen niet' tot een resoluut 'Neen, dat doe je niet'. Interactie met de luisteraar? Bij Studio Brussel hebben ze het begrepen.

Op woensdag komt er altijd iemand uit de kast en deze week was dat Sam Gooris. Maar tot spijt van wie het benijdt, de schoonzoon van Jean-Marie Pfaff is nog altijd gelukkig samen met zijn Kelly. Terug nu naar de kast: als de persoon er veilig is uitgeraakt, dan mag hij of zij de 25-euroquiz spelen. Oftewel: vijf persoonlijke vragen beantwoorden en vijf euro betalen als hij/zij geen antwoord op een vraag wil geven. Crisis overal, zo ook bij 'Hammertime'.

Tot slot volgt onze eigen hamvraag: moeten we ook voor de muziek op 'Hammertime' afstemmen? Ja! Een hip, nieuw liedje wordt afgewisseld met songs à la 'Tof, dat was weer al een tijdje geleden' en 'Luister, een gouwe ouwe'. Dít is StuBru op zijn best.

Details Radio
Uitgezonden op:
27/09/2012 - 18u00
Zender:
Speelduur:
120 min.
Info:

Hammertime

Elke weekdag van 18u tot 20u op Studio Brussel