De make-under

Besparingen alom

Een make-under, het is eens wat anders dan een make-over. In programma’s zoals 'Beautiful' en ‘De make-over’ hebben we geleerd hoe we met stijltips, schmink en desnoods hier en daar wat knip-en plakwerk onszelf konden omtoveren van een lelijk eendje naar een mooie zwaan. Maar in tijden van crisis huldigen we liever het less is more-principe en ook de lifestyle- en realityprogramma’s in het lichtere segment volgen die trend. Nederigheid en authenticiteit sluipen dus binnen in alle facetten van onze maatschappij. In de tweede aflevering van ‘De make-under’ volgen we de 25-jarige Faye en de 18-jarige Amy.

Gezicht van het programma is Heidi Van Tielen, zus van vurige Erika én presentatrice voor de radiozender JOE fm. Stond ze altijd in de schaduw van haar zus, nu krijgt ze ook een eigen gezicht. Voor de grote doorbraak zal dit programma nochtans niet zorgen, niet voor Heidi, noch voor de deelnemers. Wij voorspellen namelijk dat die snel in hun gewoonten zullen hervallen eens de camera’s uit gaan.

De show wil duidelijk de nobele boodschap meegeven ‘Wees blij met jezelf, natuurlijk is het mooist.’ Daar zit wel iets in, maar de deelneemsters zijn al mooi, met of zonder schmink. Zo is het wel gemakkelijk natuurlijk, die make-under. En blijkbaar geen uitzondering: meisjes die de puberteit amper ontgroeid zijn maar toch al rondlopen met siliconenborsten, of jonge vrouwen die meerdere (!) plastische ingrepen hebben ondergaan. Om van een échte make-under te spreken zouden zulke siliconenborsten natuurlijk wel vakkundig verwijderd moeten worden, live op tv. Maar zover gaat het uiteraard allemaal niet. Wat wel opvalt is dat er van de 'gedaanteverwisseling' zelf niet veel wordt getoond. Wij vragen ons af waarom.

'De make-under' is een variant op de gekende make-over programma's, maar met een nieuwe invalshoek. Hoewel die best wel origineel is, mist de uitwerking van het concept serieus wat peper en zout om boeiende, verrassende televisie op te leveren. Next!

Details TV
Uitgezonden op:
17/04/2013 - 21u15
Zender:
Speelduur:
30 min.