Bonnie en Dahlia

Wat doen ze toch in die auto?

Een uur lang luisteren naar Bonnie en Dahlia die over de zin van het leven handelen. Menig radioluisteraar zou er zijn radio niet eens voor aangezet hebben, maar het was de eerste november, de familiebezoekjes zaten erop, de Boekenbeurs sloot bijna en we hadden toch niets anders te doen. Why not?

Het begon tamelijk realistisch: twee vriendinnen rijden ergens heen – ze hebben geen idee waarheen – en stoppen in een willekeurige straat. Bonnie, of was het Dalia, stelde voor om gewoon te blijven zitten in de auto en te praten. De ander gaat akkoord. Direct komt het onderwerp ‘de dood’ aan bod en de twee besluiten het sereen te houden. Niks op tegen, maar als je vijf minuten een fles, die ‘toevallig’ in je auto ligt, kraakt, dan gaat de sereniteit toch wat verloren.

Als we dit kleine detail niet meerekenen, krijgen we diepgaande gesprekken doorspekt met bijpassende muziek. Niet te veel, niet te weinig muziek, maar wel oud! De muziek zorgt wel voor het filmische aspect van het programma. Je kan je de situatie perfect voorstellen: twee vriendinnen zitten in de auto, in een rustige straat met bomen waar de herfst alom vertegenwoordigd is. Ze praten over een van de zwaarste levensvragen: mooi.

De inhoud van de gesprekken is diepgaand, zoals we zeiden, maar soms is er echt iets speciaals aan de hand. Het lijkt alsof de makers van het programma ineens overschakelen naar spottende teksten. Om maar een voorbeeld te geven: een mop over de dood vertellen, nadat je hebt uitgelegd hoe je wil sterven, vinden wij not done!

Alle punten van kritiek terzijde, hebben we genoten van dit lichtjes melancholische programma. Wij kijken uit naar een nieuw - lichter - avontuur van Bonnie en Dahlia.

Details Radio
Uitgezonden op:
01/11/2012 - 17u00
Zender:
Speelduur:
60 min.
Info:

Nu en dan passeren Bonnie en Dahlia op Radio 1. Dan eens met een licht avontuur, soms gaan ze wat diepgaander. Hun warme vriendschap hebben ze altijd bij.