De perfecte date

Blind date 2.0

Je zou het in deze tijden haast vergeten, maar vroeger werd er op televisie wel wat meer gedaan dan enkel koken. Daten bijvoorbeeld. Bij VTM vonden ze het blijkbaar hoog tijd om van dat format het stof eens af te halen. Het eerste resultaat van deze revival was ‘De bachelor’. Dat programma was bezwaarlijk een succes te noemen, maar nu heeft VTM een nieuw datingprogramma op het menu staan: ‘De perfecte date’. Een soort van ‘Komen eten’ maar dan met afspraakjes. En kijk, het koken blijft toch altijd een beetje om het hoekje loeren.

In ‘De perfecte date’ gaat Sara, een alleenstaande moeder, driemaal op date met drie vrijgezelle mannen. De eerste van het rijtje was Stijn, een zelfbenoemde bon vivant die in zijn vrije tijd –voor de gratis drank en catering, uiteraard- in een boyband zingt. Stijn hoopte Sara te imponeren met een stukje ganzenlever als aperitief. Sara was echter geen liefhebber van vlees (die zagen we niet aankomen!) wat voor ongemakkelijke momenten zorgde. Het castingteam heeft weer goed zijn werk gedaan. Na die ietwat mislukte date mocht Sara nog op bezoek bij twee andere mannen. De eerstvolgende was speelvogel Lieven die maar al te graag een imitatie van bekende tv-gezichten ten berde brengt. De laatste date was de iets serieuzere/volwassenere Carl. Carl werd uiteindelijk ook de gelukkige die een tweede keer op date mocht met Sara. Die keuze was echter geen al te grote verrassing. Ter vergelijking: een imitatie van Sergio Herman en de frontman van een boyband tegenover een bezoekje aan het NTGent. Go figure!

Al van bij het begin hadden we eigenlijk door dat ‘De perfecte date’ geen programma voor ons was. Alle elementen voor een pretentieloos liefdesprogramma op maandagavond waren nochtans aanwezig, maar toch pakte de mayonaise niet. Waren het weer de kandidaten die meer op hun uitlachkwaliteiten geselecteerd waren dan hun karakter? Deze keer verrassend genoeg niet. De drie mannen en vrouw waren zelfs een verademing tussen het allegaartje dat we meestal te zien krijgen in dit soort programma’s.

Neen, de algemene feeling van het programma zat naar onze mening gewoon niet goed. De beelden waren soms te willekeurig en de muziek paste nooit echt bij het geheel of was gewoonweg storend. Een frappant voorbeeld: wanneer Sara in het begin van de aflevering over haar overleden echtgenoot sprak, kregen we een willekeurig beeld te zien van een kerkhof met daaronder een muziekje dat eerder in een horrorfilm thuishoorde dan in een datingprogramma. Dat werkte gewoon averechts en het mag geen wonder heten dat wij er niet emotioneel van werden, hoe erg het verhaal ook is.

En de rest van de aflevering bleef in hetzelfde bedje ziek. Nergens werden we echt geamuseerd of geëmotioneerd. Op de duur kon het ons gewoon niet meer schelen wie er nu die tweede date zou winnen. Het feit dat de ‘verliezer’ als troostprijs een (zwaar gesponsorde!) pizza kreeg kon nog wel een glimlach op ons gezicht toveren. Onze date met dit programma was dus allesbehalve perfect.

Voor degene die nog geïnteresseerd zouden zijn: tussen Sara en Carl is het uiteindelijk niets geworden. Weer zo’n verrassing!

Details TV
Uitgezonden op:
30/01/2012 - 20u45
Zender:
Speelduur:
40 min.
Info:

Elke maandag om 20.45 u. op vtm.