De Glazen Verhuis (2)

17u50. Op het Woodrow Wilsonplein, de tweede thuisbasis van de presentatoren van Music For Life, is een wervel van activiteiten aan de gang. Toeschouwers doen nog een laatste ultieme poging om een liedje aan te vragen en geld af te geven. Creatievelingen bespelen instrumenten, maken schetsen, jongleren, vouwen ballonnen alsof hun leven ervan afhangt. Rond het Glazen Huis hangt een gespannen maar ook opgewekte sfeer. Gemengde gevoelens bij het publiek. Sam, Siska en Tomas staan op het punt hun Gentse stek te verlaten. De Glazen Verhuiswagen staat vertrekkensklaar naast het Huis geparkeerd, waar Linde Merckpoel de presentatoren opwacht.

18u00. Daniel Termont betreedt het Glazen Huis en neemt met spijt in het hart afscheid van de presentatoren. Hij dringt erop aan om toch nog even in Gent te blijven. Uiteindelijk geeft hij een cheque van 25.000 EUR af en vraagt het plaatje '9000' of 'negenduust' van Rauw en Onbesproken aan, een multicultureel rapnummer over de stad Gent.

18u10. Burgemeester Termont laat Sam, Siska en Tomas vrij uit het Glazen Huis. Sam kan niet wegsteken dat hij graag naar Antwerpen wil gaan en stapt net iets te vlug richting verhuiswagen. Een laatste afscheidswoordje volgt.

18u20. De presentatoren nemen plaats in De Glazen Verhuiswagen en vertrekken richting Antwerpen, de laatste standplaats van Vlaanderens grootste solidariteitsactie. Het Woodrow Wilsonplein loopt leeg. Blikjes, flesjes, een verloren muts en enkele papiertjes blijven achter. Het is best vergelijkbaar met een pas achtergelaten werchtercamping. Gent kan, ondanks het wegblijven van een internationale act, terugkijken op een geslaagde laatste Music For Life-editie.

 

Details Radio
Uitgezonden op:
21/12/2011 - 9u15
Zender:
Speelduur:
15 min.
Info:

Sam, Siska en Tomas nemen afscheid van Gent en trekken richting Antwerpen in hun glazen verhuiswagen.