Design Derby, Design Museum Gent

Doordacht uitgewerkt

Design Museum Gent speelt tot 13 maart een vriendschappelijke design derby tegen het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen. De vaste collectie van het Design museum is in een mixer gegooid met evenveel Nederlandse tegenhangers en chronologisch weer uitgestald. Het is de eerste keer dat de ontwerpen uit Nederland en België op zo'n grote schaal met elkaar worden vergeleken. 

De bezoeker wordt aan de hand van speelse vergelijkingen door tweehonderd jaar design geloodst. Ruim 500 objecten staan broederlijk naast elkaar in hun tijdvakje geïnstalleerd. En net daar start de verbazing. Iconische pronkstukken als de pianobank van Henri Van de Velde, het servies van Philippe Wolfers en de buisstoel van Mart Stam tonen, ongeacht hun leeftijd, hoe tijdloos onze designvoorvaderen te werk gingen, en waarom ze nadien bekend geworden zijn over heel de wereld.

Zowel de collectie als de randinstallaties spreken aan. De expo is eigenlijk een must-see voor de aankomende kerstvakantie. Niet alleen is al dat moois prachtig om te zien, Design museum geeft je een opfrissing van een van de mooiste hoofdstukken uit onze geschiedenis. Ook word je warm gemaakt voor de toekomst. De bovenste verdieping focust op de familie Van Severen, en toont zo dat het designersbloed nog lang niet uit onze aders is weggestroomd.

Details Expo
Datum opvoering:
2015-11-03 00:00:00
Datum premiere:
15/10/2015 u