Moya De Feyter wint Frappant TXT: fotoverslag

Moya De Feyter mag zich winnares van Frappant TXT noemen. De wedstrijd voor beginnende schrijvers kwam afgelopen weekend in de Permeke Bibliotheek tot zijn einde. De acht finalisten gaven er een laatste keer het beste van zichzelf, en met drie stroomden ze door naar de allerlaatste ronde. De drie brachten een andere tekst en daarna was het aan de jury om de knoop door te hakken. 

Het podium:

Moya De Feyter (links op de foto bovenaan), winnares. Zij krijgt een geldprijs van 1 200 euro, een wild card voor het BK Poetry Slam en een plaats op de affiche van de festivals Villanova en Liefhebber. Bovendien wordt haar tekst ook gepubliceerd in het literair magazine Deus Ex Machina. 

Sara Eelen (rechts op de foto bovenaan) werd tweede en wint 800 euro.

Midas De Saedeleir vervolledigt het podium en krijgt 500 euro.

De jury bestond dit jaar uit ntwerps stadsdichter Stijn Vranken, uitgever Rudy Vanschoonbeek en
journalist en recensent Peter Briers. Dit schreven ze in hun juryverslag: "De jury koos na lang beraad voor Moya De Feyter omwille van haar naturelle performance en haar spitsvondige teksten. De jury vond het een beklijvende finale en was verrast door het hoge niveau van de jonge performers."

Klik op de links onderaan de fotoreportage om onze interviews met de acht finalisten te lezen, over schrijven performen en durven. 

Foto's door Pascal Hermans in opdracht van Cutting Edge.