copyright william ejam maail LISA FISCHER , Paradiso (noord) Amsterdam
Lisa Fisher gaf in amsterdam een concert  
LISA...wie ...lisa fisher ?? WIE?
lisa fisher behoort tot de top van de wereld van zangkunstenaars .Binnen de wereld van de muziek wordt ze bewonderd om haar zangkwaliteiten Met het nummer 'How Can I Ease The Pain' afkomstig van haar solo-album So Intense' won ze in 1991 een Grammy.
Door de intense tourschema met de ROLLING STONES en LUTHER VANDROS etc is haar solo carriere een beetje op de achtergrond geraakt 
..Het grote publiek kent haar als backgroundvocaliste bij oa The Rolling STONES,Tina Turner, ,Luther Vandros, Chaka Khan, and Nine Inch Nails .Met haar bijdrage in de documentaire Twenty Feet from Stardom kwam ze ook in weer bij het grote publiek in de belangstelling . Deze documentaire is de untold story van de backgroundvocalisten uit de muziek industrie .De documentaire won een aantal prijzen in de filmwereld. oa ook haar tweede Grammy !! Haar solo carriere kwam er pas in 2014, waarmee het publiek voor het eerst haar organische mix van progressieve rock, psychedelische soul, klassiek en Caribische ritmes live kon horen. 
In het kader van een wereld tournee kwam ze naar amsterdam met haar band "Grand Baton" en trad ze in de spotlight als solo artiest. 
Paradiso (noord) was goed gevuld...je voelde een intense spanning bij het publiek . (ja eindelijk ze is er ...) en de who is who in de muziekwereld waren aanwezig om naar de van haar te genieten . Licht werd gedempd ..ze kwam op .publiek ging helemaal uit het dak . Een fijne verschijning waarbij je meteen het gevoel krijg dit wordt een goed concert..en dat bleek ook zo. Met subtiele, hartbrekende nummers weet de Amerikaanse zangeres samen met haar band Grand Baton (Official) de gevoelige snaar te raken. Covers (van oa the stones ) werden op haar eigen wijze vertolk dat het ook gewoon haar eigen nummers zijn ..heel organisch heel aards .publiek luisterde genoot en deed mee. Ik sprak na afloop met een man die had het over een spirituele ervaring . En dat was het ..weg glamour en showbiz het ging gewoon puur om de muziek .Haar hit uit de jaren 90 was een van de laatste nummers die vertolkte. Maar dan weer op een eigen aardse wijze .....de stilte en het applaus die daarop volgde ...PRICELESS note : dit optreden vond plaats in de nacht dat de GRAMMYs werden uitgereikt...toeval?
 
 
 
 
copyright william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail copyright by william ejam maail