Grafixx preview #1: Serge Baeken

Op 30 november en 1 december organiseren Villanella en Huis Haas de tweede editie van Grafixx. Een festival volledig gewijd aan grafische kunsten. Striptekenaars, illustratoren, kunstenaars, uitgevers en zelfs creatieve musici komen het beste van zichzelf tonen. Wij lichten alvast enkele namen uit de affiche. De eerste is Serge Baeken.

Striptekenaar – illustrator – straattekenaar – professioneel schetser... Serge Baeken is zo goed als alles.

In 2006 verscheen zijn debuutstrip 'The No Stories'. Hij tekende alles live, in de etalage van de Antwerpse stripwinkel Mekanik. Het resultaat maakte zoveel indruk dat hij er de 'Debuutprijs van de stad Turnhout' mee won – een beloning even prestigieus als het jaarlijkse stripfestival van de stad.

Nadien hield Baeken zich met veel meer bezig als enkel strips. Hij bracht schetsboeken uit – 'Prefab 1', 'Shuffle' en '50/50' – hij maakte prenten voor onder andere 'Humo', 'De tijd' en 'Trends/Focus', tekende in 24 uur een volledige strip – 'ZZZ' – bij elkaar, peformde live op straat tijdens de 'Toer de Nord' in Antwerpen en maakte van een elektriciteitskast op het Bogaardeplein in diezelfde stad zowaar een mooi ding. Tussendoor won hij de 'European Newspaper Award of excellence'. Serge Baeken tekent, tekent altijd, maar je moet weten waar kijken om hem te zien.

Op 30 november is hij de eerste gastspreker van Grafixx 2013. Hij zal er zijn work in progress 'Sugar' voorstellen. Zoals te verwachten bij Baeken, bereid je je best voor op dat wat je nooit verwacht had.

Grafixx, 30 november & 1 december in DE Studio in Antwerpen
Serge Baeken spreekt op 30 november om 12u30