Seizoenseinde Vooruit, Gent

Een voorbeschouwing op het seizoenseinde van de Vooruit, Gent

Op 12 juni gaat de Vooruit in zomermodus en sluiten ze hun muzikaal seizoen af. Maar niet zonder nog eens goed te knallen. Het wordt een slotfeest met een hoogstaand maar vooral avontuurlijk muzikaal menu waarbij wij nu al een beetje beginnen watertanden. Kijk gerust mee - servet bij de hand - en omdat bij een feest nu eenmaal verassingen horen, mogen wij van de Vooruit hier drie duotickets weggeven! 

Op het programma:

Tyondai Braxton

De zoon van componist en saxofonist Anthony Braxton. Hij was jarenlang de creatieve spil bij Battles maar verliet de band in 2010 om zich volledig op zijn solowerk te storten. In 2013 was hij te gast in het Guggenheim Museum in New York met het groots opgezette multimediaproject ‘HIVE’: een mix van geluidsinstallatie en live-concert in futuristische sculpturen van de Deense architect Uffe Surland Van Tams. In de Vooruit komt hij  het album ‘HIVE1’ voorstellen, die uit dat project voortvloeide. Hij doet dat slechts op drie plekken en de Vooruit is een ervan.

Hieroglyphic Being ft. Marshall Allen

Prducer Jamal Moss - want zo kent zijn moeder hem – is een compleet unieke stem in de muzikale underground van Chicago. Hij gooit house, IBM, ambient en avant-jazz in zijn muzikale mixer, wat resulteert in een compleet nieuwe invulling van elektronische dansmuziek. Hij noemt zich een volgeling van het kosmische gedachtegoed van Sun Ra. En wie kon hij dan beter meebrengen naar de Vooruit dan Marshall Allen, van het legendarische Sun Ra Arkestra, voor een duo set. Voor de eerste keer ooit! Wij weten niet wat je mag verwachten maar door ons hoofd schieten er termen als grillig, kosmisch, lo-fi, spiritueel en ontregelend voorbij.

Senyawa

Dit Indonesische duo schijnt een van de meest intense live-ervaringen te zijn die je heden ten dage kan meemaken. Zeg dus niet dat je niet verwittigd was als je plots in een onzachte mosh pit terecht komt. Met behulp van zelfgemaakte instrumenten uit bamboe en staal en zang die varieert van grunts tot keelzang brengen ze een unieke muzikale blend van traditionele Javaanse volksmuziek en avant-garde noise.

Köhn

Oftewel ‘konijn’ uitgesproken in het West-Vlaams en op zijn Duits gespeld, maar dit geheel terzijde. Jurgen De Blonde, de man achter Köhn, laat zich live graag gaan in kosmische synthscapes die het beste van Klaus Schulze of Tangerine Dream oproepen.

Nosedrip

Tussenin en achteraf komt Stroom TV's eigen Nosedrip plaatjes draaien die al dan niet tot dansen zouden kunnen aanzetten. Zoals altijd: no genres, no limits en no requests…

 

Praktisch:

Vrijdag 12 juni 2015

20:30 – 00:15

Balzaal Vooruit - Gent