Preview: Eastern Daze III, Vooruit 25 - 27 november

Grenzeloze trance

Vooruit organiseert voor de derde keer, in samenwerking met Kraak en Sound in Motion, het Eastern Daze Festival. Dan zetten zij drie dagen hun deuren open voor hypnotiserende trance in al zijn vormen. Zij hun deuren, u uw geest, en alles komt in orde. Het programma is er eentje om verschillende ledematen bij af te likken.

Voor deze editie hebben ze bijvoorbeeld Manuel Göttsching weten te strikken. Hij komt er voor het eerst op Belgische bodem integraal zijn meesterwerk uit 1981, ‘E2-E4’ spelen. Voor zij die de voorbije 40 jaar onder een steen hebben geleefd: Manuel Göttsching wordt beschouwd als één van de pioniers van de Kosmische Musik en is de man achter invloedrijke bands als Ash Ra Tempel.

Maar er komt nog veel schoon volk tijdens de driedaagse. Het programma is te uitgebreid om ze hier allemaal op te sommen maar wij willen je zeker nog volgende tips aan de hand doen. Zonder dank.

Op vrijdag wilt u zeker Mike Cooper spotten. Deze gerenommeerde gitarist bracht een paar jaar terug nog een plaat uit met Steve Gunn. Hij mag dan al een tijdje de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, zijn gitaarspel is nog altijd heel vitaal en geeft veel jonge gitaristen het nakijken.

Zaterdag is een topdag want naast Manuel Göttsching kun je dan ook – en wel voor het eerst in Europa – Les Filles De Illighadad aan het werk zien. Hun dromerige woestijnblues zorgde voor een van dé platen van het jaar uit dit genre. Ook zeker niet te missen op zaterdag: Bear Bones, Lay Low, het soloproject van  Ernesto Gonzales, een Venezolaanse Brusselaar, of omgekeerd, die met dit project drones, dub en zware psychedelica dronken rond elkaar laat walsen.

Naast de betalende concerten kun je zaterdag ook gratis naar de film ‘Sahel Sounds’, een platenbeurs en een caféconcert van YZ en Dj Sebcat.

Waar? De Vooruit, Gent

Wanneer? 25 t.e.m. 27 november 2016

Meer info vindt u hier