More Music!: een hoogmis voor alternatieve muziek in Brugge

Drie dagen toewerken naar een stomend hoogtepunt op zaterdag

Wie dacht dat Cactus Muziekcentrum enkel stevig uitpakte in de zomer met de klassieker Cactusfestival, is er ondertussen al enkele jaren aan voor de moeite. Zeggen dat de ware pareltjes eerder doorheen het jaar komen dan in de zomer is misschien niet eens overdreven. En ook dit jaar kunnen we er niet meer onderuit: More Music!, ondertussen ook een gevestigde waarde onder de minifestivals, laat ons weer proeven van het beste wat alternatieve muziek te bieden heeft. De fijne samenwerking tussen het Concertgebouw en Cactus staat zodoende weer met stip genoteerd in onze agenda.

Want van woensdag 12 april tot en met zaterdag 15 april is het imponerende Concertgebouw te Brugge weer het decor van de lentespeeltuin die Cactus openhoudt. Zo komt Robert Henke, misschien beter bekend van de technoband Monolake, wederom zijn showtje opvoeren in Brugge. Bij zijn vorige doortocht was iedereen dankbaarder dan de Dag Allemaal voor Temptation Island, dus dat belooft voor de woensdagavond.

Op donderdag trekt Cactus de elektronische lijn stevig door, met de programmatie van Alva Noto, Yves De Mey en Mathieu Serruys. De liefhebbers van noise, techno en mimimalism zouden daar al het water van in de mond moeten krijgen, zeker na het opwarmertje van Robert Henke de dag ervoor.

Maar hoewel het voorspel van woensdag en donderdag ons al natter kreeg dan Drake zijn 'smooth voice' onze vriendin, begint het pas echt te stomen op vrijdag. J. Bernardt, je weet wel, die van Balthazar met de indringende blik en het strakke pak, komt zijn debuutalbum voorstellen en in de categorie beloftevolle Belgen wist Cactus ook nog Tamino te strikken. Extraatje: met dat ticketje kan je ook nog Broeder Dieleman (die al eens de Cactusclub inpakte) en Miaux meepikken. 

En zo werkt de Brugse muziekclub toe naar haar hoogtepunt: zaterdag 15 april. SX, die volgens de laatste berichten wel nog binnen mogen in Brugge van Renaat Landuyt, springen binnen, maar de aandacht wordt vooral opgeëist door Lubomyr Melnyk, de Oekraïense pianist die furore maakt op Erased Tapes en met zijn continuous music eerder al de Botanique muisstil kreeg, en door de Sonar Room. In die Sonar Room zullen Clark, Ash Koosha en Blanck Mass een ongetwijfeld verdienstelijke poging wagen om het slaperige Brugge klaarwakker te schudden. Clark, die eerder zijn naam beitelde tussen de technogrootheden, komt met een nieuw album onder de arm afgezakt, net zoals Blanck Mass, die al de harten van onder meer Pitchfork wist te stelen. En voor wie wil dansen op beats van Irans beste exportproduct is er nog altijd Ash Koosha, de man die moest vluchten uit zijn thuisland om ons te plezieren.

En daar houdt het niet op, want ook op zaterdag strooit Cactus met dealtjes. Afhankelijk van welk ticket je koopt, kun je daar ook me CHVE (de zanger/schreeuwer van AmenRa), Collective Conscience (voor fans van Stuff.), Emily Wells (met de complimenten van The Roots drummer Questlove) en Mattias De Craene III (met muzikanten van Nordmann, Black Flower & The Germans) zien. 

Nog niet overtuigd? Kijk dan gerust even op de website!