Cutting Edge op Tomorrowland: het parcours

De achtste editie van Tomorrowland komt nu wel erg dichtbij, en dus wordt het ook voor ons hoog tijd om knopen door te hakken en ons parcours uit te stippelen. Geen eenvoudige opdracht, want met maar liefst zestien podia verspreid over heel De Schorre is kiezen bijna altijd verliezen. Een aantal keuzes stellen we dan ook uit tot op het laatste moment, maar hier vind je alvast een aantal artiesten die we echt niet willen en kunnen missen.

Op vrijdag zijn we benieuwd of Rebecca & Fiona, die in mei 2012 hun eerste single uitbrachten, de Main Stage al redelijk vroeg voor zich kunnen winnen. Later die avond hebben we ook nog Sound of Stereo in de Dim Mak Fight Club aangekruist, waar we eerder allicht Steve Aoki gaan checken. Steve Aoki komt trouwens terug op zondag en plaatst ons zo voor een hartverscheurend dilemma, maar daarover later meer. Meteen na Sound of Stereo haasten we ons weer richting Main Stage voor de onvermijdelijke Fatboy Slim, want wie wil de set van de man die je ook wel kent als Norman Cook nu missen? Wij alvast niet.

En dat brengt ons bij de eerste hartverscheurende keuze: sluiten we de eerste dag van Tomorrowland af met technoheld Carl Cox, Jamie Jones (Café d'Anvers), Ed & Kim en Rave Our Souls (Desperados Cirque) of Avicii en Bloody Beetroots (Main Stage)? Tijd om te treuren over Calvin Harris' annulatie is er niet, we hebben het te druk met kiezen tussen al dat moois.

Zaterdag beginnen we met Oliver Twizt (Super You & Me), die een aantal succesvolle remixes en producties op zijn naam heeft staan. Op datzelfde podium staan later ook toppers als Congorock en Laidback Luke. Dan volgt 'Hartverscheurende keuze, deel twee'. Martin Solveig staat immers haast garant voor een goed feestje, dus hem willen we graag aan het werk zien op de Main Stage. Tegelijkertijd zijn we ook benieuwd naar Bassjackers (V Sessions), die zowat op hetzelfde moment spelen. Afsluiten doen we op zaterdag hoe dan ook met Swedish House Mafia (Main Stage), de band die voor het laatst aan het touren is. Dat we daardoor The Oddword (Blue Flames) niet of nauwelijks aan het werk zullen zien, nemen we er voor één keer dan maar bij.

Ook dag drie staat bol van de interessante namen. Om twaalf uur tekenen wij present voor Ego Troopers in Forma. T, waar we misschien wel blijven hangen voor Kill Frenzy. In de namiddag kan je daar ook Cassius aan het werk zien, een set waar wij eveneens benieuwd naar zijn. Meteen na Cassius is het de beurt aan de Antwerpenaar Merdan Taplak (Riva Starr presents Bateria Fantastica). Een strakke planning die bovendien perfect uitkomt, ware het niet dat we ergens daartussen en tegelijkertijd ook nog Nicky Romero op de Main Stage en Miss Kittin (Dave Clarke presents) willen checken. Naar Regi's set (Dirty Dutch vs Smash the House) zijn we ook benieuwd.

Eén van de zwaarste dilemma's van het weekend hebben we tot het laatst gehouden. Steve Aoki (Main Stage) toonde op Rock Werchter al dat hij in uitstekende vorm verkeert, maar ook over Dimitri Vegas & Like Mike (Dirty Dutch vs Smash the House) kunnen we geen enkele reden bedenken om niet te gaan kijken. Beiden spelen op exact hetzelfde moment, en beiden kunnen Tomorrowland in stijl afsluiten. Al staan zowel Steva Aoki als Dimitri Vegas & Like Mike al eerder op deze editie. Veel keuzes dus, om je maar te zeggen dat de line-up héél erg veelbelovend is.