Wolfmother, Pukkelpop 2016

Iets te veel classic rock

Wolfmother moet zowat één van de allereerste rockgroepen zijn waar ik als vijftienjarige puber naar ben beginnen luisteren. Guitar Hero zal daar wel voor iets hebben tussengezeten. Na talloze pogingen kreeg ik de song eindelijk uitgespeeld op het ‘Expert’-niveau.

Het titelloze debuut was in 2005 een kleine mijlpaal met inmiddels twee klassiekers. ‘Woman’ en ‘Joker and the thief’ bleken in 2016 nog altijd te werken op de Main Stage van Pukkelpop. De band bracht eerder dit jaar nog een nieuw album uit, maar geen haan die daar naar kraaide. Op de setlist stonden amper twee songs uit die nieuwe plaat. Niet erg, want ’t is ook niet zo dat Wolfmother echt ‘verse’ muziek maakt. Tijdens hun set bleken veel van hun songs onderling inwisselbaar: Led Zeppelin-gitaarriffje, baslijntje dabei of een orgeltje en drumfills die aan 100 per uur over het podium sjezen.

De set bestond uit zowat alle clichés in de classic rock die je maar kan bedenken. Dat kan eens fijn zijn, maar spannend werd het nooit. Bands als Graveyard en Kadavar hebben al bewezen dat je in 2016 wel nog fris kan klinken. Of we gedanst hebben op ‘Joker and the thief’? Dat wel ja. 

Details Concerten
Concert datum:
18/08/2016