Warhola, AB Brussel

Warhola kwam op, speelde en triomfeerde

Menig jonge twintiger die Oliver Symons tijdens zijn deelname aan Junior Eurosong aanbad, keek ernaar uit om hem nu opnieuw te zien, maar dan wel in een compleet ander jasje. Met zijn vier companen – waaronder twee (!) drummers – betrad Warhola op zijn eigen, coole manier het podium en zette hij, net als in 2014 op Humo’s Rock Rally, de hele zaal naar zijn hand.

Warhola deed de AB daveren met zijn donkere beats, diepe bassen, en een vocoder en autotune die Olivers falsetstem omzetten in een harmonisch geheel; Kraftwerk en Daft Punk zagen dat het goed was.

Aangezien de band enkel vijf nummers op hun EP ‘Aura’ heeft staan, was er plaats vrij voor een paar nieuwe nummers – eerder ruwe diamanten. Hoogtepunten waren ‘Lady’ en ‘Hold on, we’re going home’, een van de weinige écht dansbare nummers in de setlist. Gelukkig oversteeg die zwoele cover de banaliteit van Drake's originele versie. De ijzersterke songs ‘Red’ en ‘Aura’ werden live in de verf gezet met fellere kleuren dan op plaat.

Buiten het feit dat Symons amper bindtekst had, bleek de gewoonlijk vrij introverte zanger helemaal niet timide. Zijn zelfzekerheid op het podium tilde het rockstergehalte omhoog – geen wonder, hij studeerde pop en rock. Lange haren, een zwart met goud versierd vestje, een stoere blik... Tienermeisjes zouden voor minder gillen.

Na slechts drie kwartier hield Warhola het al voor bekeken, maar gelukkig kwam Oliver nog eens solo terug, samen met zijn synthesizer, om het publiek in extase te brengen. Het optreden was kort, maar dat gaf niet; hij kwam, hij speelde en hij overwon.

Details Concerten
warhola
Concert datum:
04/11/2016
Jaar:
2016