Ric's Art Boat Brussel, Kooks

In het kombuis van The Kooks

Nadat ze op Werchter voor een overtuigend Belgisch festivaldebuut zorgden, keren The Kooks amper een maand later terug naar ons land. Ze spelen vanavond live in de talkshow "Zomer 2006" van Jan Leyers, maar passeerden gisteren eerst even in Brussel. Locatie: Ric's Art Boat, aangemeerd aan de Akenkaai waar ook Brussel Bad nog twee weken plaats vindt.

Het werd een relatief korte akoestische set, waarin vooral zanger Luke Pritchard de aandacht naar zich toe trok. In tegenstelling tot opper-Arctic Monkey Alex Turner (dat ander aanstormend talent) hier geen arrogantie. Integendeel, de jongens lijken wat verlegen en verbazen zich nog steeds over het aantal camera's dat voor hen in het ruim van de boot stond. Net als op Werchter ook hier in het publiek veel piepjonge meisjes die, met hun digitaal fototoestel in de aanslag, ongetwijfeld voor de muziek gekomen waren.

Verbazend in de set was dat de jongens niet op zeker speelden, maar ons ook al twee gloednieuwe, weer goed in het gehoord liggende nummers presenteerden. En dat terwijl hun debuut "Inside in / inside out" pas in het voorjaar van 2005 uitkwam. Ze waagden zich ook aan een geslaagde versie van Gnarls Barkley's Crazy, en eindigden met hitsingle "Naive", dat zowel op Studio Brussel als Radio Donna vol overgave werd opgepikt.

Weer een goeie beurt, en dus is het nu wachten op een volwaardig concert in een grotere Belgische zaal (nu kon er amper een hondertal mensen binnen). Wedden dat ze de AB Box moeiteloos aan kunnen?

Details Concerten
Concert datum:
1154383200
Copyright afbeeldingen: Jo Mostert
Locatie: Ric's Art Boat Brussel