Miss Tetanos und Sri.Fa featuring Stephen O’Maltine, ‘S/T’

Vaderlands gebeuk. Zet die ploat vooral niet af!

Wij hadden jullie een tijdje geleden, bij de recensie van Mambo, ‘Bertier’, al aangeraden om eens meer over de taalgrens op zoek te gaan naar goede muziek. En kijk eens aan: we knappen alweer het vuile werk voor jullie op. Zo zijn wij dan ook: altijd in voor een goede daad.

En wat we daar opgediept hebben is alweer een ferm plaatje. Miss Tetanos brengt in het gezelschap van kompaan-knoppendraaier-toetsenist Sri.Fa en drummer Stephen O’Maltine een hybride van elektro, techno, EBM, wave en ja, zelfs rock. Het klinkt allemaal dreigend en gevaarlijk, maar ook super dansbaar. Diegene die hier zijn booty op stil kan houden is ofwel doof, zit in een rolstoel of heet Bart De Wever.

De plaat pompt, blaast en hakt de volledige lengte op je in. Zonder compromis, rechttoe rechtaan. Een kleine 40 minuten zich herhalende beats met een hypnotiserend effect. We love it! Vanaf opener ‘Cyclotron’ word je gelanceerd en je zal maar beter uw seatbelt fastenen. Want in tegenstelling tot de muziek zouden gevoelige oren wel eens uit de bocht kunnen vliegen. ‘Disco Chicken’ had zo op een Eat Static plaat kunnen staan. Zonder blozen. Dit is ook meteen het langste nummer van de plaat. De andere songs zijn gebalde splinterbommen die ons bij het schrijven van deze recensie drie gemorste koppen koffie en een kapotte bureaustoel hebben gekost. De rekening is al onderweg naar onze redactie.

Willen we nog een beetje namedroppen om dit project beter te kunnen situeren? Baja, waarom niet. Denk aan The Prodigy, Chemical Brothers en zelfs Front 242, maar dan met een flinke scheut acid in de mix. Zelfs new beat komt even piepen. Check die synthlijn in ‘Overdrive’ maar eens.

Het ‘live’ gedrum van Stephen O’Maltine is echt een meerwaarde voor het geluid. Niet alleen is die hij hoorbaar een goede drummer, het geeft de sound ook een organische feel, die dit soort elektro een meerwaarde geeft.

Deze plaat komt trouwens uit op het fijne Belgische Rockerill Records. Een label het waard om eens uit te pluizen door de avontuurlijke muziekliefhebber. U dus.

Details Album
Album:
'S/T'
:
Jaar:
2013
Tracks:
  • Cyclotron
  • Disco Chicken
  • Egg
  • Give Me
  • Deepfreeze
  • Overdrive
  • The Last Twist