The Last Shadow Puppets, Pukkelpop 2016

Volgende keer mag het iets meer zijn, jongens

Britpopper Miles Kane en Alex Turner - bij heersers Arctic Monkeys zowat de beste songschrijver van zijn generatie - brachten dit voorjaar met ‘Everything you’ve come to expect’ hun tweede album als The Last Shadow Puppets uit. Net als hun eerste staat die vol opzwepende, gearrangeerde pop met echo's naar de sixties en seventies dankzij de elegante strijkers. Die laatste zijn er ook in Kiewit bij. Gelukkig maar, want zij redden het concert. Kane en Turner zijn namelijk ook beste maatjes, en samen kunnen die twee ontzettende ettertjes worden. Een interview wordt dan een heuse opdracht voor journalisten, en de gezonde arrogantie van de heren kan omslaan in desinteresse.

Helaas was dat laatste aan de hand op Pukkelpop. Met zwierige versies van ‘The age of the understatement’ en ‘Aviation’ zat er wel meteen een dubbelslag in het begin van de set. Daarna ging het al snel bergaf met de rommelig afgewerkte cover ‘Totally wired’ (van The Fall). Waarom zoiets brengen als je zoveel eigen goud in handen hebt?

Vervolgens konden ‘Miracle aligner’, ‘Standing next to me’ en de heerlijke slow ‘My mistakes were made for you’ wel op goedkeuring rekenen dankzij het voordeel van de herkenbaarheid. Eens die laatste gepasseerd, zagen we een groot deel van het publiek vroeger dan gepland richting een volgende show trekken. Niet meteen wat je bij topentertainment - wat The Last Shadow Puppets normaal toch leveren - verwacht.

Volgende keer mag het iets meer zijn, jongens.

Details Concerten
Last shadow puppets
Concert datum:
18/08/2016
Band:
The Last Shadow Puppets
Jaar:
2016