Intergalactic Lovers, Arenbergschouwburg Antwerpen

Een warme topavond in de schouwburg

Het gaat goed met Intergalactic Lovers. Hun tweede plaat, ‘Little heavy burdens’, wordt nog enthousiaster ontvangen dan het debuut en dit jaar vallen ze in elke uithoek van West-Europa te bekijken, waaronder de Arenberg-schouwburg in Antwerpen. Zangeres Lara Chedraoui, met in haar bezit een van de mooiste stemmen van de Belgische muziekwereld, is duidelijk nerveus voor deze thuismatch en haar bindteksten komen er vanavond niet altijd even vlot uit. Maar zoals het een echte frontwoman betaamt, weet ze haar zenuwen in een leuke running gag om te zetten.

Waar het vanavond natuurlijk om draait, is de muziek en dat Intergalactic Lovers trots zijn op hun nieuwe album mag duidelijk zijn: nagenoeg elk nummer van het nieuwe album komt deze avond voorbij. Dat vinden wij niet erg, de nieuwe songs zijn net iets meer volwassen en frisser dan sommige oudere nummers. Gelukkig worden de pareltjes van het eerste album – en die zijn er zeker – niet vergeten, zo is ‘Delay’ in de toegift nog steeds vaste waarde en wat ons betreft een van de beste Belgische nummers van de afgelopen jaren. Met de interactie van het publiek en heerlijk live gitaarspel was dit een absoluut hoogtepunt.

Qua nieuw materiaal springt de single ‘Islands’ er toch tussenuit: niet zonder reden krijgt dit nummer zoveel radiotijd en ook vanavond is het misschien wel het meest enthousiast onthaalde nummer. Zowel de band als het publiek begon ietwat gereserveerd aan deze warme avond, maar zodra ‘Fade away’ gespeeld werd, ging de band los en wisten ze de prachtige popsongs van het tweede album live nog meer kracht bij te zetten.

Op plaat zijn het goede en degelijke songs, maar het is live waar de echte kracht van Intergalactic Lovers ligt. De subtiele arrangementen worden kracht bijgezet en nu Chedraoui zich concentreert op het zingen en een extra bandlid gitaar speelt, is de band officieel een van de beste Belgische (live)bands op dit moment, een absolute aanrader voor zowel in de zalen als het festivalseizoen. Combineer dat met een gezonde dosis humor op het podium (met de La Esterella-imitatie als hoogtepunt) en iedereen in de nagenoeg uitverkochte Arenberg-schouwburg heeft zonder twijfel een topavond gehad.