I love Sarah, 'Isle Of Sarah'

Wheel of Sarah!

Met ruime voorsprong het meest bizarre en uit de band springende plaatje van de voorbije weken en maanden? Zonder twijfel moet dat 'Isle of Sarah', het echte debuut van I Love Sarah zijn, in een productie van Pascal Deweze en gemasterd door de al even alomtegenwoordige Uwe Teichert. Eerder waren er al de 'Toothbrush EP' en 'Hoekzetel Bruno' (heerlijke naam voor een album, toch?) en die gaven ook al blijk van ontzettend veel mesjogge avant-gardisme.

Wat er zo van de pot gerukt is aan dit negen 'werkstukken' tellende kleinood? Welnu, de titels om te beginnen, gaande van 'QCQ L Zouk' over 'Zilch(ke scoren)(No lacism in China) tot het al bij al simpele 'De Fons'. De gekozen muzikale genres vervolgens, met uitstapjes richting doommetal, mariachi, lichtjes nichterige pop, verscheurende postrock en traditionals. Het feit, tertio, dat het album enkel en alleen op vinyl te koop wordt aangeboden maar dat de kopers er wel godbetert een ganzenbord (én dobbelstenen!) bij krijgen. En tot slot de heerlijk absurde of over het paard getilde humor van de twee heerschappen, genaamd Janijani en Rudy Perdu.

Zo nemen ze een loopje met de geschiedenis wanneer één van hen een Iers accent aanneemt en in de rol kruipt van zo'n Irishman die het niet pikt dat Chinezen de 'r' niet kunnen uitspreken, terwijl dat voor hen net dé letter is die hen onderscheidt van alle andere volkeren. Leden genoeg om ze allemaal uit te loeien, vindt de man, en dan wordt daar maar meteen een nummer rond gebreid.

En nog: kan jij veel nummers opsommen waarin met een hoog hijgend falsetstemmetje 'toooooothbruuuuuuush' wordt gezongen? Of waar de beukende gitaarakkoorden worden vervangen door basstemmen die zich beperken tot 'a-a-a-a-a-ah'? Het is in die flauwe plezantigheden slash magistrale vondsten dat wij ons telkens weer zo verkneukelen, want kerels die zichzelf met een korreltje zout durven nemen, daar hebben wij het volste respect voor. Zeker als ze tegelijk ook nog eens straf goeie - doch weinig hapklare - muziek produceren, trouwens.

Wheel of Sarah, too!

Details Album
Album:
Isle Of Sarah
Jaar:
2009
Tracks:
  • Isle Of Sarah
  • De Fons
  • Cornelius
  • Twinkle
  • Toothbrush
  • Greensleeves (Chinaman, you must die)
  • Zilch(ke Scoren) (No lacism in China)
  • QCQ L Zouk
  • Heil of Sarah