Hanson, Trix

Ons innerlijke tienermeisje is weer wakker

Ze leken al een eeuwigheid van de aardbol verdwenen maar in werkelijkheid bleven ze hot and trending in de States: de broertjes Hanson. Of beter gezegd; broers. Want de schattige tienerjongens van weleer zijn intussen opgegroeid tot volwassen mannen, trots Instagrammende papa’s en... jawel,  bierbrouwers. Die passie voor het gerstenat uit zich naast een eigen Hanson-bier – Mmmhop – ook in het organiseren van het jaarlijkse Hop Jam Beer and Music Festival in hun thuisbasis, Tulsa, Oklahoma. Of er in de backstage van de Antwerpse concertzaal Trix vrijdagavond ook veel pintjes werden getapt, is niet duidelijk. Maar dat er op het podium alleen maar water werd geserveerd, is zeker. En dat dat nodig was, ook.

Reden voor de plotse comeback en de Middle Of Everywhere Tour van Taylor, Zac en Isaac is het 25-jarige jubileum van de band. Dat het concert in een mum van tijd was uitverkocht, mag geen wonder heten, want dit is hun allereerste (échte) optreden in België. Een blik op de menigte bevestigt ons vermoeden dat de meerderheid van de fans zo’n kwarteeuw op dit moment suprême hebben gewacht. Hier en daar bespeuren we een meegesleurd lief dat aan z’n drankje staat te slurpen, maar voor de rest is de zaal tot in de nok gevuld met enthousiaste thirty something dames.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Lewis Watson, een ietwat verlegen en ingetogen Ed Sheeran. Aan het geroezemoes te horen, deelt het publiek onze mening: niet slecht, maar ook geen hoogvlieger.  Na een vijftal akoestische liedjes houdt hij het voor bekeken.

Dan wordt het muisstil in de zaal. We proppen onze oordopjes wat dieper en zetten ons schrap. Onder oorverdovend gegil betreden Taylor, Zac en Isaac het podium. We voelen een opstoot van pure nostalgie. Even vrezen we dat de volwassen ontnuchtering onze oude tienerdroom straks uit elkaar zal doen spatten, want zeemzoete bubblegum pop is niet echt meer ons ding.

Maar de toon is van bij het begin gezet voor een straf optreden. We horen meer rock en soul, en minder stroperige pop. De (vermoeide) hese stem van Taylor geeft de nummers nog wat extra cachet. We krijgen heel wat oude bekenden uit hun debuutplaat ‘Middle of Nowhere’ te horen die de hele zaal – tot grote vreugde van het trio (“You guys are an amazing audience”) - onberispelijk weet mee te zingen. ‘Where Is The Love’, ‘Madeline’, ‘A Minute Without You’, ‘Man From Milwaukee’ en natuurlijk het onvergetelijke ‘Mmmbop’, waarop het even wachten is. Allemaal in een nieuw, volwassener jasje gestoken. Enkele zachte ballads, waaronder het aangrijpende ‘I Will Come To You’ en wondermooie ‘Weird’ krijgen de zaal stil. We kijken rond en zien een zacht woelende zee van handen om ons heen.

Hanson heeft het publiek van begin tot eind volledig mee: het enthousiasme op het podium - inclusief dat van de vrolijk jammende achtergrondmuzikanten - is enorm aanstekelijk: iedereen geniet. Naast hits uit ‘This Time Around’ passeren ook enkele covers en nummers uit hun kraakverse album ‘Athem’ de revue. Vooral ‘Waiting For This’, ‘Get This Girl Back’ en het stoere ‘Fired Up’ blijven ons, wat de geweldige ambiance betreft, bij.

Ja, Hanson is ongetwijfeld een live band. De magie gaat soms een beetje verloren op plaat (hun nieuwste single ‘I Was Born’ vraagt bijvoorbeeld om interactie met het publiek), maar op het podium stralen ze. Dit zijn muzikanten. Zangers. Rockgoden. We zien sterren op het podium en in de ogen van de vele dames rondom ons. Het tienermeisje in ons is terug wakker en gaat met een grote glimlach slapen.

Details Concerten
Concert datum:
09/06/2017
Band:
Hanson
Concertzaal: Trix Antwerpen
Jaar:
2017