George Ezra, Best Kept Secret 2014

Britse George Ezra schildert laagjes geluk met zijn stem

Twee jaar geleden had nog niemand van George Ezra Barnett gehoord. Tegenwoordig drommen de mensen zich samen om een glimpje van deze stemkunstenaar op te vangen. Het is pas eind deze maand dat de Brit met een volwaardig debuutalbum komt: 'Wanted on voyage' staat gepland voor 30 juni. Wel heeft hij al twee EP's aan de man gebracht, dus geheel onbekend in muziekland was hij niet. Maar pas met het nummer 'Budapest' veroverde hij afgelopen jaar mening muzikaal (meisjes)hart. En dan is Ezra nog maar 21: een glorieuze toekomst lacht hem toe.

Ook op Best Kept weet hij weer alle facetten van zijn stem ten volle te benutten. En dat zijn er nogal wat. Hoog, laag, bariton, tenor... Het lijkt hem allemaal even soepel af te gaan. Als je niet beter zou weten zou je denken dat er met elk nummer een andere zanger op het podium staat.

De muzikale arrangementen zijn minder spannend: op een enkele goede riff na is de muziek zeer sober. Te gewoontjes voor zo een fantastische stem allicht. De keerzijde is dat, moest de muziek spannender zijn, Ezra's stem misschien zou verdwijnen tegen... Ach nee. De vocalen van deze jonge gast zullen nog wel enkele decennia overleven. Met wat voor entourage dan ook.

Details Concerten
Concert datum:
22 juni 2014
Band:
George Ezra
Jaar:
2014