Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orchestra, 'Magic marker love'

Muziek die je in een andere wereld brengt

Muziekliefhebbers die verrast willen worden door een prachtige plaat van eigen bodem kunnen moeilijk naast ‘Magic marker love’ van Eriksson Delcroix en het Sun Sun Sun Orchestra kijken. Het album is een luistertrip met intrigerende muziek die deels instrumentaal is en de luisteraar in andere sferen brengt.

Eriksson Delcroix is de naam waaronder het echtpaar Bjorn Eriksson (componist van onder meer de muziek voor de film ‘The broken circle breakdown’) en Nathalie Delcroix (zangeres bij folkgroep Laïs) muziek maakt. Hun eerste twee platen, ‘For ever’ en ‘Heart out of its mind’, werden zeer goed ontvangen en deze opvolger gaat dezelfde weg op.

De ingenieuze songs op het nieuwe album hebben met elkaar gemeen dat ze bijzonder veel sfeer oproepen en zonder uitzondering fantastisch klinken. Zo grijpen de indringende en dramatisch klinkende strijkers op ‘Skater-cowboy’ je bij de keel, is ‘Pow wow Nr 1’ een overweldigend nummer met Oosterse invloeden en ‘A sweetheart’s cowboy’ een lichtvoetige en aanstekelijke song.  

Opener ‘Joey’ gaat van start met een mooi orkestraal arrangement en een akoestische gitaar waarna het gerenommeerd Sun Sun Sun Orchestra van Tim Vandenbergh (vier strijkers en een contrabas) zijn visitekaartje afgeeft en de samenzang van Delcroix en Eriksson weerklinkt. Bij het luisteren naar ‘First another cigarette’ waan je je in een weids landschap in het Wilde Westen. Ook de titelsong en ‘The colours all go to bed’ nemen je mee naar een wereld van cowboys en een western.  

‘Magic marker love’ brengt de luisteraar in een flow, waardoor je geneigd bent de plaat verschillende malen achter elkaar te beluisteren. Er bovenop de constant hoge kwaliteit hoogtepunten uitpikken, is niet gemakkelijk, maar ‘Elegie’, een meer dan zes minuten durend epos in verschillende delen, is wel bijzonder knap. Delcroix zingt op dat nummer naar de hemel en laat onder meer ook op afsluiter ‘Home’ horen hoe goed ze wel is.

De muziek van Eriksson Delcroix kreeg na het debuutalbum het label country. Die strikte benaming gaat niet meer op voor de veel bredere muziek op ‘Magic marker love’, die weliswaar in het verlengde ligt van het vroegere werk. Door de beelden en weidse landschappen die de plaat oproept, zou de muziek trouwens een perfecte soundtrack zijn. Het is alleszins een album om te ontdekken en te koesteren. We zijn zuinig met het uitdelen van vijf sterren bij een plaatbespreking, maar die topquotering is hier volledig terecht.   

Details Album
Album:
Magic marker love
Platenfirma: V2 Records
Jaar:
2017
Tracks:
  • Joey
  • A sweatheart's cowboy
  • First another cigarette
  • Skater - cowboy
  • Pow wow Nr1
  • Magic marker love
  • Three sisters
  • Elegie
  • The colours all go to bed
  • Home