Delv!s, Leffingeleuren 2013

Too big for Belgium

Niels Delvaux alias Delv!s speelde voor een publiek dat duidelijk nog niet vertrouwd was met zijn indrukwekkende stemgeluid, maar dat hield de nationale soulsensatie niet tegen om zich voluit te smijten. Ook zijn band (een verzameling jonge, maar duidelijk getalenteerde muzikanten) liet zich – ondanks wat technische problemen vóór aanvang van het concert – niet kennen en speelde een uitstekende set.

Met een microfoon in de hand transformeert de schijnbaar verlegen Landenaar in een soulmachine die in België (en omstreken) haar gelijke niet kent. Delvaux laveert immers moeiteloos tussen diepe soulgrommen en hoge uithalen, zonder daarbij de controle over zijn stem te verliezen. Oké, aan zijn danspasjes en bindteksten is nog wat werk, maar wie maalt daar om als de muziek zó goed is?

Hoogtepunten waren er in overvloed: de ingetogen, maar bezwerende pareltjes ‘Blend’ (een samenwerking met Uphigh Collective) en ‘Sidechain reaction’ (met Title) passeerden in een jazzy liveversie, inspiratiebron Nina Simone’s ‘Ain’t got no’ klonk zelden zo opzwepend en de onweerstaanbare single ‘Tell me’ verdreef moeiteloos de donkere donderwolken die boven het Leffingse dorpscentrum hingen.

Afsluiten deed Delvaux met een mooi eerbetoon aan zijn mama, waarna hij van zijn vers gewonnen fans een daverend applaus in ontvangst mocht nemen. Wie Delv!s op Leffingeleuren aan het werk zag, weet dat België te klein is voor een dergelijk rastalent. Ga dat zien, voor het te laat is …

Details Concerten
Jaar:
2013