Bent Van Looy, Pukkelpop 2016

Klassieke pop, geduldig en erg precies gebracht

Toen Rihanna vijftig volle minuten te laat op het podium verscheen, verspreidde zich razendsnel de roddel over de weide dat de diva vestimentaire problemen zou hebben. Een blaam voor haar entourage, dus. Daar heeft Bent Van Looy geen last van. Hij kiest zijn outfits wel even alleen. Zelfs op zondagochtend naar de bakker gaan, doet ie in stijl. De popster uit Barbados zorgde ervoor dat Bent moest wachten om aan zijn set te beginnen, maar toen het eindelijk zover was, loste hij dat met de verwachte kwinkslag op: de eierwekker van Rihanna deed het niet.

Hij had dus de lachers op zijn hand en trakteerde die vervolgens op een bloedmooie set vol klassieke pop, geduldig en erg precies gebracht. Met de instant klassieker ‘High & dry’ zaten wij vrijdagmiddag nog in ons hoofd, en dat ‘Flowers and balloons’ een wereldnummer is, hadden wij eerlijk gezegd twee jaar geleden niet in de gaten.

Met de melancholie van zijn eerste solosingle ‘Shadow of a man’ wist Bent Van Looy ons zelfs even te overmannen - het was dan ook al ver na middernacht na een lange festivaldag - maar ‘My escape’ kreeg ons toch weer vlot aan het heupwiegen. Bij Das Pop had de man altijd al het talent om catchy melodieën te bedenken, maar solo lijken ze meer dan ooit bevrijd van hun korset. De piano klinkt steevast zwieriger, en de gitaar mag scheuren waar nodig. Die rol is live trouwens enigszins onverwacht weggelegd voor Younes Faltakh, frontman van het veel steviger The Hickey Underworld. Eigenlijk is het simpel: Bent Van Looy vult een gat in de markt door iets te doen wat niemand nog doet: tijdloze pop maken met traditionele instrumenten. Dat hij dat schijnbaar achteloos zo goed doet, maakt het des te mooier.

Details Concerten
Bent Van Looy
Concert datum:
18/08/2016
Band:
Bent Van Looy
Jaar:
2016