Bazart, Dranouter Festival 2017

Bazart laat een frisse wind waaien door de Nederlandstalige muziekscene

Bazart, wie heeft er nog niet van gehoord? Het is de hype van dit moment, de band die het op enkele jaren tijd van groentje tot winnaar van 5 MIA’s schopte. En dit met een debuutplaat. Ook in Dranouter gaf de organisatie de mannen vrij spel als hoofdact op het hoofdpodium. Van bij het begin pakten ze de tent in met hun eigentijdse combinatie van elektronische pop- en rockmuziek en catchy Nederlandstalige teksten.

Dat terzijde draaide het bij het jeugdige publiek niet enkel om de muziek. Ook frontman Mathieu Terryn viel erg in de smaak. Menig meisje viel haast in zwijm voor de zangers flamboyante présence. Bazart sloeg erin om een echte act neer te zetten; een perfecte combinatie van goede livemuziek, sterke vocals, bijpassende belichting en glinsterende gouden confetti als apotheose maakten het een geslaagde avond.

Toch kunnen we als muziekliefhebber opmerken dat de liedjes soms zo vlot meezingbaar door de veelvuldige herhalingen, dat we hen ervan verdenken om meer te focussen op kwantiteit dan op kwaliteit. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat het publiek, zelfs de kleinsten of oudsten onder hen, uitvoerig kon meezingen met hun hits ‘Goud’, ‘Chaos’, ‘Nacht’, ‘Tunnels’, ‘Zienderogen’, ‘Kloon’ en ‘Lux’. Zelfs tot na het einde van het concert bleven ze doorgaan. Waarbij de frontman nog even toegaf aan de wensen van het publiek en een grote buiging kwam nemen. Wij onthouden dat hun grote succes geen toeval is. België mist bands zoals deze die de indiemuziek combineert met onze mooie landstaal. Nieuwe Belgische muziek die een frisse, jonge wind laten waaien door de Nederlandstalige muziekscene. 

Details Concerten
Concert datum:
5 augustus 2017
Album:
Echo
Jaar:
2017