Balthazar, Cactusfestival 2013

Eén groot hoogtepunt

Wow, wow en ... wow. Dat was ongeveer het enige wat we konden uitbrengen na een geweldige set van Balthazar op Cactus. De oorzaak van de opgeborrelde chemie was niet ver te zoeken. Balthazar speelde een thuismatch in hun West-Vlaamse hoofdstad. Daar bovenop waren ze door een triootje aan Werchterbezoeken ook volledig op elkaar ingespeeld op het podium.

We waren volledig onder de indruk. Lag het aan het uur van de dag? Zat het in de lucht? Iets in het eten misschien? De stemming sprong op euforisch toen Balthazar het podium innam. Hun lichte terughoudendheid aan het begin sloeg om in een zelfzekerheid waar vele bands een puntje aan kunnen zuigen. En laat ons stellen: zelfzekerheid kan en mag maar op één voorwaarde: als ze het volledig kunnen waarmaken zoals Balthazar deed. Werkelijk alles leek te werken, elke song sloeg aan.

Als op het verjaardagsfeest van een kindje dat verjaart op 29 februari, zo een gelukkige gezichtjes zagen we in het Minnewaterpark. Over hoogtepunten moeten we eigenlijk niet beginnen, want de volledige set was één onverhoopte piek in een al straffe lijst aan namen. Het spontane applaus backstage toen ze van het podium kwamen sprak boekdelen. Wat een show!

Details Concerten