Viv Van Dingenen

De Hot Shots van Viv Van Dingenen

Viv Van Dingen speelde een tijd lang Véronique in 'Thuis', maar zingt nu onder andere de longen uit haar lijf bij 'Steracteur sterartiest'. Haar goed doel (samen met Lien Van de Kelder): VZW Stortkinderen die soelaas wil brengen voor straatarme kinderen uit Cambodja, die moeten leven van wat ze op de vuilnisbelt vinden. (foto: Bart Musschoot)

Boek
'Bezeten van mij', Nicci French

Alle exemplaren van Nicci French, en in het bijzonder ‘Bezeten van mij’. In al hun boeken is er een sterke suspence aanwezig, vanaf de eerste zin word je er totaal in meegezogen. Verder zijn er de compleet onverwachte wendingen. De beschrijvingen zijn zowel rauw als verfijnd en verweven met de juiste adjectieven en opmerkelijke details waardoor je bijna in de huid van het hoofdpersonage terechtkomt. En last but not least zitten er in ieder boek zeer intense passionele passages. Passie die ondoorgrondelijk is, die je euforisch maakt maar tegelijkertijd ook zoveel pijn teweeg brengt dat je eraan tenonder gaat. Net zoals in het echte leven!

Films
'Léon'

Meestal vind ik enkel passages in een film goed en kijk ik te technisch om er van te kunnen genieten. Maar af en toe overstijgt een film dit en ga ik helemaal op in het verhaal. Zo vind ik ‘Leon’ een prachtfilm, de belangrijkste personages van de film zijn perfect gecast, zelfs het jonge meisje (Natalie Portman) is een topactrice. De huilscène wanneer ze door de schoorsteen moet is hartverscheurend. Jean Reno speelt de rol van zijn leven. En Gary Oldman is mijn favoriet, de manier waarop hij de toch enigszins psychopatische politie-inspecteur neerzet is ronduit subliem. Ja met die Gary wil ik gerust eens als tegenspeler.

Muziek
Tori Amos

Wat deze madam allemaal kan met haar stem, daar kan ik alleen maar van dromen. Het is een mix van emotionaliteit, bizarheid en vakmanschap. Kunst met een grote K.

Games & Tech
Pictionary

Vooral omdat je heel inventief moet zijn als je zo slecht kunt tekenen als ik. Een leuke variant is samen met een tiental vrienden op een avond, met voldoende drank, de woorden uitbeelden en raden. Ik verzeker je dat je ’s anderendaags hees bent, met barstende hoofdpijn worstelt, maar een voldaan gevoel zult hebben en een hechtere vriendenkring.

Radio & tv
Rik Torfs

Ben heel blij dat het programma van Rik Torfs een vervolg krijgt. Dit is een man die mij intrigeert. Met zijn programma ‘Nooit gedacht’ maakt hij een origineel portret van eender welk persoon. En als hij begint te loensen dan weet je dat er weer een verrassende vraag uit zijn mond zal floepen. Ik kan daar onzettend van genieten. De psyche achter de mens.

Theater
'Wilde Lea'

Beste theater aller tijden blijft voor mij ‘Wilde Lea’, ergens in de jaren ’80, door de Blauwe Maandag Compagnie. Zij waren zo vooruitstrevend in die tijd en hebben het Vlaamse theatergebeuren gemaakt tot wat het nu is. Het plezier van de spelers was zo aanstekelijk dat ik daar denk ik de klik gemaakt heb en zelf ook op de scène wou staan. Pas op er waren nog andere stukken die de goesting gerijpt hebben, maar de namen schieten me niet onmiddellijk te binnen. (foto: Johan Jacobs)