Tom Vanstiphout

De Hot Shots van Tom Vanstiphout

Gitarist bij Clouseau, Milow en vele anderen. 'Working man' is zijn tweede soloplaat.

Boek
De eeuw van Azië

Een boek van de Aziatische diplomaat en denker Kishore Mahbubani. Het biedt een beeld van hoe de rest van de wereld tegen Europa en de VS aankijkt. Het zette mij in ieder geval zwaar aan het denken. Het is fijn om eens verder te kijken dan onze eigen westerse navel. Soms erg confronterend maar toch ook hoopvol. Een absolute aanrader.

Films
The Godfather

Ik ga de laatste tijd erg weinig naar de bioscoop en als er dan thuis eens een dvd gezien wordt is het eerder een classic zoals 'The Godfather'. In muzikantenmiddens zijn de oneliners uit deze film algemene kennis. Van roadmovies als 'The straight story' (David Lynch) kan ik ook erg genieten. Gewoon de algemene trage feel en de prachtige muziek van Badalamenti maken dit mijn soort film.

Muziek
Buurman, Wim De Wilde, Milow...

Misschien eerst wat reclame maken voor een aantal Belgische producties waar ik op meespeel die ik echt goed vind. 'Rocky komt altijd terug' van Buurman is een goeie (dubbel)cd. De soundtrack van 'De Smaak van De Keyser' van Wim de Wilde is een echt pareltje, blij dat ik daarop mocht meedoen. En 'Coming of age' van Milow is prachtig. Iets ouder is 'Meanwhile at the moon parlor' van Piet van den Heuvel, een miskende artiest maar een prachtige cd.

Verder hou ik van artiesten zoals Randy Newman, Lyle Lovett, Shawn Colvin, Luka Bloom, Bonnie Raitt, Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Allison Kraus... Dus als er van hen iets uitkomt ben ik er als de kippen bij.

Games & Tech
Jungle speed

Van computergames ken ik eigenlijk niets, maar een spel dat ik onlangs heb leren kennen via de Milow bende is 'Jungle speed'. Een soort reactiespel waarbij je iedereen in het oog moet houden en op de juiste momenten er volledig moet voor gaan. Kwetsuren horen erbij. Niet voor pussies.

Radio & tv
Louis Theroux en BBC

Ik ben fan van de documentaires van Louis Theroux. Ik houd ook van de sportverslaggeving van de BBC: golf, tennis, snooker, darts... De commentaar is altijd fantastisch. Verslavend.

Theater
Het paleis

Ik geniet altijd erg van de voorstellingen (voor kinderen) van Het Paleis. Ziet er altijd prachtig uit, er wordt fantastisch gespeeld en meestal is er ook uitstekende live muziek bij. Super alternatief voor Studio 100 :-).