Tom Lanoye

De Hot Shots van Tom Lanoye

Voor wie er nog aan twijfelde, Tom Lanoye mag nu echt een monument in de Vlaamse cultuurwereld genoemd worden. Hij werd deze week immers 50 en is 25 jaar auteur. Later dit jaar gaat hij daarom met 'Woest', een solovoorstelling, op tournee. In afwachting ontdek je hier nog zijn hotshots...

Boek
Klaus Mann, 'Keerpunt'

'Keerpunt', de autobiografie van Klaus Mann, is nog pakken straffer dan zijn 'Mephisto'. Mann is een tragische figuur uit een dito familie, waarin zelfmoord bijna de regel was. Zijn onvermogen om zich een plaats in de wereld te veroveren na WOII is schrijnend.

Films
George Clooney

Ik hou van de Amerikaanse film. Wat George Clooney doet met 'Good night and good luck' en 'Syriana' is schitterend. En 'Terminator II' is een uitstekende genrefilm. 'Brokeback Mountain' vond ik een draak van jewelste.

Muziek
Prince, 'Musicology'

Prince blijft een genie. 't Heeft lang geduurd voor ik zijn 'Musicology' goed heb beluisterd, maar de vormgever van mijn boeken drong erop aan. Best, al was het maar voor 'Illusion, coma, pimp & circumstance'! De Vlaamse Prince Stijn is trouwens ook super.

Games & Tech
Klaverjassen

Ik ben altijd een kaarter geweest (die Waaslandse Whist!), maar dankzij mijn man en zijn Nederlandse familie ben ik ook verslaafd aan klaverjassen. Met succes, hebben ze daar al gemerkt. In een casino vind je me alleen aan de Black Jack-tafel. Maar daar verlies ik steevast.

Radio & tv
Paul de Leeuw

Alles van Paul de Leeuw! Geweldige figuur is dat. Ook VRT-quizen als 'De Canvascrack' en 'De slimste mens' trekken me door hun leuke format geweldig aan. 'The west wing' zie ik op dvd, en haalt het door zijn realisme van '24', dat ik by the way ook best kan smaken.

Theater
'Mefisto for ever'

We boffen hier met de multiculturaliteit van de Brusselse KVS, NTGent met z'n onvoorstelbare dynamiek en het Toneelhuis dat in een door rechts bedreigd Antwerpen 'Mefisto for ever' programmeert. En de kleinere Huizen! Artistieke verwennerij met internationale uitstraling!