Tom Driesen

De Hot Shots van Tom Driesen

Tom Driesen is een poëzie- en theaterbeest. Hij schrijf momenteel aan een nieuwe dichtbundel en probeert zo vaak mogelijk het podium te beklimmen op poetry slams en stages. Daarnaast is hij druk bezig met een poëtische installatie rond geheimen in het kader van 'Koek', een theaterproject. Morgen kan je Tom aan het werk zien in 'Het verhaal van de poëzie', in De Plansjée op Fenix Festival.  

Boek
Peter Verhelst, 'Nieuwe sterrenbeelden'

In deze dichtbundel bouwt Verhelst mythische beelden op en schept hij met een paar zinnen een wereld, om hem daarna terug af te breken. Ik smul van zijn taal: groots maar tegelijk integer. Elk gedicht is een vuist die door je ribben slaat en je adem wegzuigt.

Films
Michel Gondry, 'Eternal sunshine of the spotless mind'

Ik ben in de ban van scenarist Charlie Kauffman. Ik verorber zijn films met de nodige tussenpauzes, zodat ik genoeg tijd heb om de film te verwerken. Deze film is de mooiste en eerlijkste ode aan de onvolmaakte (maar ook onvermijdelijke) liefde die ik ooit te zien kreeg. Jim Carrey in een serieuze rol, Kate Winslet uit haar comfort zone, met daarnaast nog eens Kirsten Dunst en een creepy Eliah Wood: I love it!

Muziek
Keith Jarrett, 'The Köhln concert'

De beste solo-pianoplaat die er bestaat. Het genie Keith Jarrett op een slechte piano in de opera van Keulen: virtuositeit in melodie en opbouw. Leuk dat ze onlangs heruitgegeven werd.

Games & Tech
NBA 2K13

Ik hou van basketbal, het is mijn grootste afwijking. In België zijn er weinig mensen waarmee ik erover kan praten, maar 'NBA 2K13' is de beste basketsimulator die er is. Ik koop elk jaar de nieuwe editie en ben er dan een heel jaar zoet mee.

Theater
Kaaiman, 'Metamorfosen'

Ik hou erg veel van mythische verhalen, en de 'Metamorphosen' van Ovidius maken eigenlijk deel van uit van onze culturele genetica. Ze zijn heel emotioneel geladen, maar ook brandend actueel. De recentste versie die ik zag was van jongerentheater 'Kaaiman': heel hedendaags en razend snel, bijna rock & roll.