Stijn Meuris

De Hot Shots van Stijn Meuris

Bezig met Monza, vol vage filmplannen, maar tegenwoordig vooral bezig geweest met Theater Aan Zee in Oostende. Samen met acteur Wim Opbrouck was de zanger/tv-regisseur daar curator. Hij zorgde - surprise surprise - voor de invulling van het muzikale luik van het festival. Ontdek zijn Hot Shots...

Boek
'De correcties' (Jonathan Franzen)

Een allesomvattende klepper van enkele jaren oud, een meesterwerk. Scherpe observaties van de huidige Amerikaanse samenleving aan de hand van de avonturen van een disfunctionele familie. Maar met zoveel detail én humor gebracht dat het verhaal tegelijkertijd om te lachen en te
huilen is. Classic, dit boek.

Films
'Dr. Strangelove' (Stanley Kubrick)

Op dit moment - maar dat verandert ongeveer dagelijks - moet dat 'Dr. Strangelove' van Kubrick zijn. Al staan ook 'Magnolia', 'The Big Lebowski' en 'Fargo' (beide van de heren Coen) en '2001 A Space Odessy' (eveneens van Kubrick, dus) voortdurend te dringen voor een eerste plaats.

Muziek
'Neon bible' (Arcade Fire)

Dat zijn er een half miljoen. Momenteel erg zot van 'Neon bible' van Arcade Fire.

Games & Tech
'Scrabble' en 'Mens erger je niet'

Van elektronische spellen weet ik absoluut niks (zijn er al in kleur, tegenwoordig?), maar van de oude generatie vind ik nog steeds 'Scrabble' geweldig. Omdat ik daarmee meestal won. En 'Mens erger je niet'. Omdat ik me daarmee doorgaans altijd ergerde. Of hoe een titel volstrekt correct kan zijn. Love it.

Radio & tv
'Het Leugenpaleis' en 'The office'

Qua radio ontegensprekelijk 'Het Leugenpaleis'! Wie er destijds bij was, kan eigenlijk moeilijk nog iets anders het beste vinden, toch? Al zou ik het geweldig appreciëren mocht radio anno 2007 minder lullen en meer to the point muziek programmeren. En weg met de spelletjes.
Tv: 'The office'. En enkele jaren geleden op BBC: 'The Dave Gorman show'. Over ene Dave Gorman die in een reeks afleveringen op zoek ging naar alle andere Britten met dezelfde naam.

Theater
'Bonanza' (TG Berlin)

Net hier op Theater Aan Zee in Oostende een heruitgave van 'Bonanza' door theatergroep Berlin gezien, en daarvan uit mijn stoel gevallen. Ook
geweldig: win.een.auto.com van Bad Van Marie. Waarin dus, ik zweer het, een auto te winnen valt. Kijk, zo zien we het graag.