Sofie Vander Donckt

De Hot Shots van Sofie Vander Donckt

Ze werkt achter de schermen bij Cutting Edge en las al het nieuws op Studio Brussel en Donna. Vanaf deze week is ze ook nog eens de vaste ochtendnieuwslezeres van Peter Van de Veire op MNM.

Boek
Italo Calvino, 'Als op een winternacht een reiziger'

Ik ben niet zo’n veellezer en heb aan de universiteit ook veel te veel moeten analyseren naar m’n zin. En dat is nu net waar Calvino mee afrekent in dit boek. Je wordt als lezer beetgenomen en raakt de draad kwijt, maar dat is de bedoeling. Een heel ingenieus boek.

Films
Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Feelgoodfilms zijn doorgaans niet mijn ding, maar Amélie Poulain vind ik echt een hartverwarmend pareltje. Toen de film uitkwam, was ik bezig aan een Erasmusjaar in Parijs, het decor van dit sprookjesverhaal. Dat ik de film af en toe eens opnieuw bekijk of de (helaas uitgemolken) soundtrack van Yann Tiersen nog eens opleg, heeft voor een stuk ook met nostalgie te maken. Al krijgen we wel een zeer geromantiseerd Parijs te zien.

Muziek
Portishead, ‘Dummy’

Dit album stamt uit de tijd dat ik aan mijn muzikale ontdekkingstocht begon. Tricky en Massive Attack volgden gauw daarna. De krakerige sound van Portishead en het typische stemgeluid van Beth Gibbons zijn me ook na mijn puberteitsjaren blijven bekoren. En kijk, in 2008 heeft de groep eindelijk nog eens van zich laten horen, anders dan indertijd maar ik ben nog altijd fan.

Games & Tech
Football Manager 2009

Van games weet ik helemaal niets, ik heb er zelfs nog nooit een gespeeld. Football Manager 2009 blijkt wel een zeer verslavend spel te zijn, dat heb ik in mijn naaste omgeving kunnen vaststellen. Als manager/coach moet je de nodige successen behalen met je voetbalploeg. Heel erg realistisch naar het schijnt. Het is me opgevallen dat de spelers dit jaar geen bolletjes meer zijn, maar ventjes met armen en benen. Grafische vooruitgang!

Radio & tv
Hotel Babylon

De laatste jaren ben ik meer dan eens gecharmeerd door een BBC-reeks. Een daarvan is Hotel Babylon, over het wel en wee in een vijfsterrenhotel in Londen. De serie brengt leuk verweven verhaaltjes over de decadente gasten en de alledaagse problemen van het personeel. Onderhoudend, met een vleugje humor en gewoon mooi om naar te kijken. Met een moraal van het verhaal erbovenop. Echt BBC-vakmanschap.

Theater
Kommil Foo

Van Kommil Foo heb ik zo ongeveer elke show gezien. Het begon met een cassette die ik gekregen had van een meisje in mijn klas, toen ik een jaar of veertien was. Daar stonden de nummers van de voorstelling ‘Plank’ op. Pas later heb ik de broers Walschaerts in levenden lijve gezien. En door de jaren heen zijn ze me blijven verbazen met hun energie en creativiteit op het podium.