Roland Van Campenhout

De Hot Shots van Roland Van Campenhout

Roland begon zijn carrière als washboardspeler-straatmuzikant en weet elk stil of luid moment wel te vullen met de nodige dosis humor. Maar als het op muziek aankomt, mag je hem wel serieus nemen. Hij staat niet voor niets hoog gerangschikt in ieders lijstje van meest gerespecteerde Vlaamse muzikanten. Ook in dat van Admiral Freebee, die zijn nieuwe plaat, 'Never enough', produceerde.                        Foto © Ulrike Biets 

Boek
'A confederacy of dunces'

Boek van John Kennedy Toole. Geweldige humor, speelt zich af in New Orleans met de nodige black dialects en verwijzingen naar jazz etc. Het hoofdpersonage, een soort Don Quichotfiguur, dwaalt door de straten en bars en maakt de gekste dingen mee. Absolute top. Na de zelfmoord van de schrijver bleef zijn moeder proberen om het boek uitgegeven te krijgen.

Films
Two mules for sister Sarah

Een soort western waarin Clint Eastwood verkeerdelijk denkt dat Shirley MacLaine een non is. Ze is echter een doorgewinterde hoer, haha! De soundtrack van Ennio Morricone is een klassiek meesterwerkje, en ik koester mijn vinyl exemplaar...

Muziek
Bob Dylan

'Street legal' van Bob Dylan heb ik over de hele wereld in allerlei luxehotelkamers door mijn koptelefoons gejaagd. Soms dronken en soms meer dronken. Het geeft me nog steeds kippenvel bij elke beluistering. Nochtans niet goed onthaald door de critici, but who gives a fuck!

Games & Tech
Monopoly

Als niet-gamer zal ik dan maar kiezen voor Monopoly. Haha, wat erg!

Radio & tv
'Allo 'Allo

Blijf lachen met ''Allo 'Allo', no matter how oubollig het al is. De figuren en de klasse van het acteren zijn er bots op. Whoehaha! Lekker ouderwetse kolder.

Theater
The connection

Als oude beatnik kies ik voor 'The connection' van Jack Gelber. Het speelt zich af in New York. Junks die wachten op hun dealer. Uitgevoerd door The Living Theatre en met muziek van Jackie McLean. De cd is te verkrijgen op Blue Note en ik vind hem overheerlijk.