Rodaan Al Galidi

De Hot Shots van Rodaan Al Galidi

Al Galidi is een Iraaks schrijver en dichter en hij vindt de meeste dingen 'geweldig'. Hij vluchtte uit zijn vaderland en verbleef acht jaar in Nederland als asielzoeker. Sinds zes maanden woont en werkt hij in Antwerpen. Hij publiceerde ondertussen acht boeken en won enkele literaire prijzen. Zijn nieuwste boek ‘Dorstige Rivier’ is net uit en wordt aangekondigd als ‘zijn grote Irak-roman.’

Boek
Italo Calvino

Ik heb zoveel favoriete boeken. Maar als ik er dan toch echt één moet kiezen, dan ‘Onzichtbare steden’ van Nobelprijswinnaar Italo Calvino. Dat boek is echt geweldig.

Films
'Dokter Zhivago'

Ik heb eigenlijk twee favoriete films: 'Der Untergang' en 'Dokter Zhivago', naar het boek van nobelprijswinnaar Boris Pasternak. Beide films zijn zo mooi gefilmd. In 'Dokter Zhivago' is er een scène waarin het hoofdpersonage rondloopt in een huis en er komt overal sneeuw in voor. Dan komt er ook een vrouw bij en haar vind ik nog mooier dan de film.

Muziek
Stef Kamil Carlens

ken niet veel muzikanten, maar mijn absolute favoriet is Stef Kamil Carlens. Ik heb met hem samengewerkt voor Saint Amour. Ik vind hem geweldig. Zo echt. Hij is een fantastische man. Ik ben geen homo, maar ik hou van hem.

Games & Tech
Iets met vogels?

Dat doe ik echt helemaal nooit. Bestaat er een spel met duiven en vogels? Doe dan dat maar.

Radio & tv
Ruis

Ik heb geen tv en ik luister ook nauwelijks naar de radio. Ik ben schrijver, weet je wel.

Theater
Tsjechov

'De Meeuw' van Tsjechov is gewoon ‘wauw’.