Reinhilde Decleir

De Hot Shots van Reinhilde Decleir

Ik regisseer de acteurs van Tutti Fratelli voor de productie 'Diep in mijn hart' die dit weekend in de Bourla speelt. Verder ben ik met de voorbereiding bezig van een nieuw stuk voor Tutti Fratelli gebaseerd op 'De Ballade voor grote en kleine poppen' van Dario Fo (première voor 2014). Momenteel ben ik aan opnames bezig van een tweede televisiereeks 'Loslopend wild' en er zijn plannen voor een samenwerking met Josse De Pauw in 2014.

Boek
'De Kapellekesbaan' van Louis-Paul Boon

De hoofdrolspelers bij L.-P. Boon zijn gewone mensen, hij maakt er helden van. Ik hou ervan omwille van de taal.

Films
'The dead', de laatste film van John Huston, naar de novelle van James Joyce 'The dead'

Het gaat over een familie die bijeenkomt met Kerstmis en daaruit ontstaat een herinnering van een jonge vrouw aan haar eerste liefde. Het is een eenvoudig verhaal, maar daardoor juist zo boeiend en prachtig gespeeld en geregisseerd. Het doet denken aan de latere film 'Het sacrament' van Hugo Claus over een kleine familiegeschiedenis.

Muziek
Wannes Van de Velde - verzamel-cd

Wannes is zowat de enige Nederlandstalige zanger, die zowel qua inhoud en vorm de essentie van de dingen des levens raakt. Hijzelf zegt dat hij in het Brabants zingt.

Games & Tech
Geen

Niet mee bezig.

Radio & tv
'Les compagnons de la chanson' op Klara (zaterdag)

Programma van Kurt Van Eeghem. Hij duikt samen met een gast in de geschiedenis van de Franse chanson. Het is leerrijk, boeiend, aangenaam en raakt dikwijls mijn nostalgische tentakels.

Theater
'Marat-Sade' van Peter Weiss in de opvoering uit 1969 van Peter Brook.

Het is een boeiend stuk over de Franse Revolutie. Het stuk waar de dood van Jean-Paul Marat verbeeld wordt, wordt gespeeld door psychiatrische patiënten o.l.v. Marquis de Sade. Er wordt prachtig gespeeld.