Philip Bosschaerts

De Hot Shots van Philip Bosschaerts

Frontman van Mintzkov Luna, dat met de jongste cd '360 °' als Mintzkov tout court door het leven gaat. Een van de weinige groepen, zo niet de enige, die vier keer op Boomtown zal hebben gestaan... Ontdek nu Bosschaerts Hot Shots.

Boek
'Lady sings the blues'

Een autobiografie van en door Billie Holiday en William Dufty. Holiday kijkt hierin terug op leven en carrière. Zéér fijn om in haar eigen woorden haar eigen visie op dit veel te korte leven te lezen. Drugs, slechte mannen, jazz en Billies fantastische stem als soundtrack op de achtergrond. Meer moet dat niet zijn…

Films
'Modern times' / 'The great dictator'

Meestal kies ik voor 'The godfather' of 'Rear window' als favoriete film, deze keer voor 'Modern times' en 'The great dictator' van Charlie Chaplin. Zoals hij maken ze ze niet meer. Regie, script, muziek, acteren… Alles in deze meesterwerken, die bovendien zéér grappig zijn, is van Chaplins hand. Andere favorieten: 'Smoke' / 'Blue in the face', 'Do the right thing', 'La haine'...

Muziek
John Frusciante, ‘Niandra lades and usually just a t-shirt’

Zijn eerste soloplaat. Junkieverdriet recht uit de geflipte hersenpan van Frusciante, die op dat moment net uit de Peppers (bah!) was gestapt. 25 smerig opgenomen pareltjes, slechts ingespeeld met enkele gitaren, een piano en Frusciante’s (bijna-)doodskreet. Het is mijn missie om deze plaat bij iedereen aan te raden. Ik heb nog niemand teleurgesteld. Integendeel!

Games & Tech
'Pac the man X'

Ik ben geen grote spelletjesman, al moet ik bekennen dat 'Pac the man X' (een 'Pacman'-versie) op mijn computer vastgeroest zit. Bijwijlen kan ik mij daar toch wel in verliezen. Geen PlayStation-xBox-multi-extra-weet-ik-veel. Two-dimensional rules!

Radio & tv
'De vuurproef' (Klara)

Een geweldig interessant programma op Klara en een absolute aanrader. Verschillende uitvoeringen van bepaalde muziekstukken worden vergeleken en becommentarieerd door een ervaren panel. Ik heb hier heel veel van geleerd.

Theater
'De doorspeler'

Ik ben spijtig genoeg niet echt een theatermens. Het beste wat ik ooit zag, was ‘De doorspeler’ van en met Ramsey Nasr. Lang geleden. Veel herinner ik me niet meer van deze monoloog, maar het had iets te maken met de muziek van Sjostakovic, Palestrina en Nasrs kaalgeschoren hoofd. Hoog tijd dat ik nog eens een theater binnenstap. Hopelijk doet Ramsey Nasr dat ook nog eens.