Peter Van de Veire

De Hot Shots van Peter Van de Veire

Zijn 'Grote Ochtendshow' op StuBru is verleden tijd, en toch zit de man in het oog van een mediastorm. Niet omdat hij de muziekshow 'Peter Live' op één gaat presenteren, wel omdat hij de drijvende kracht blijkt achter een radiozender die Donna moet vervangen. Een hele tijd geleden vroegen we hem naar zijn Hot Shots. Die halen we nu weer even boven: wie weet geven ze een blik op de toekomst?

Boek
Dimitri Verhulst

Sinds ‘Collage’ op StuBru gebiologeerd door Dimitri Verhulst: een stem waarmee je een Brabants trekpaard doormidden kan klieven. Beangstigend én berustend. ‘De helaasheid der dingen’ was zo griezelig eerlijk én hilarisch dat ze daar dringend 's een Nobelprijs aan mogen geven.

Films
'Borat'

Geweend. Tranen. Vooral bij de scène in het hotel. Dan denk je even: 'Dit is er zo over, verder kun je niet meer'. En dan was het nog maar begonnen. Zeker eens bekijken. Nu. Ook een aanrader 'Perfume: the story of a murderer', naar 'Het parfum' van Patrick Süskind.

Muziek
Hans Teeuwen

Ik draai momenteel "Dat dan weer wel" van cabaretier Hans Teeuwen. Ik heb er een heleboel gevonden in de afprijsbakken in Sluis. Ik begrijp waarom hij niet meer optreedt als cabaretier. Volgens beseft ook hij dat je onmogelijk nog grappiger kunt zijn.

Games & Tech
'Risk'

Ik stam uit het Pac-Man-tijdperk en er is nog geen enkele game in geslaagd mij harder te fascineren dan die kaasbol. ‘Doom’ vond ik nog net kunnen, maar dat heeft meer met mijn wilde seriemoordenaarsfantasieën te maken. Dan toch maar ‘RISK’ in al zijn vormen.

Radio & tv
'Willy's & Marjetten'

Ik vréét radio. Ik neem soms een afrit om de plaatselijke topradio's te kunnen ontvangen. Maar op zondagavond zelfmoordplaten draaien en wat later een kamikaze-ochtend-dj loslaten... dat kan alleen StuBru. ‘Willy's & Marjetten’: het enige wat me in ‘06 de slappe lach heeft bezorgd. Dát en de Joepie.

Theater
Aardvark

Behalve een afstudeerproject niks gezien vorig jaar. Schaam op mij. Maar dat was dan ook voldoende om 2 jaar over na te denken. De folkroots van Aardvark is mijn genre niet, maar de manier waarop de zanger z’n publiek meeneemt, komt dicht in de buurt van theater.