Peggy De Meyer

De Hot Shots van Peggy De Meyer

Boek
Peggy De Meyer -- Books

'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch is overweldigend en origineel. De dialogen tussen de twee boezemvrienden Max en Onno, twee intellectuelen, werken verslavend. In 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhulst word je als lezer meegezogen naar de kindertijd van de auteur. Pure miserie. En met heel veel humor. Meesterlijk verwoord.

Films
Peggy De Meyer -- Movies

'Babel' laat je een beetje verweesd achter. Door communicatieproblemen gebeuren er dramatische wendingen in het leven van mensen in drie verschillende werelddelen. Voor de personages in het armere zuiden eindigt het in een nachtmerrie. Ook 'Dancer in the dark' van Lars von Trier en 'Memento' van Christopher Nolan zijn pareltjes.

Muziek
Peggy De Meyer -- Music

Alles van David Bowie van voor 1982, en ook wel 'Outside'. Geniaal. Spijtig genoeg heb ik hem pas in 1983 voor het eerst zien optreden. Bestond er maar een teletijdmachine naar het Berlijn van eind jaren '70. Meer nostalgie: Fad Gadget en Tubeway Army katapulteren mij terug naar de Cinderella op de Stadswaag in Antwerpen, begin jaren '80.

Games & Tech
Peggy De Meyer -- Games

Spelen op de flipperkast.

Radio & tv
Peggy De Meyer -- Media

De Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, nu alleen op Arte nog rechtstreeks. Daar mis ik wel de uitgebreide commentaren van Jef Brouwers en zijn gasten, nu veel te sumier op Canvas. Het is fascinerend hoe de kenners de concerten analyseren tot op het bot. Op de radio: de natuurtalenten Tomas De Soete, Stijn Van de Voorde en Peter Van de Veire.

Theater
Peggy De Meyer -- Stage

'The lieutenant of Inishmore' van Olympique Dramatique. Een satire over blind geweld van Ierse vrijheidsstrijders in een mengeling van Nederlands, Engels, Duits en een aantal Vlaamse dialecten. Je weet eerst niet wat je hoort en ziet. Hilarisch. Voor de kinderen: Bronks in Brussel en figurentheater De Maan in Mechelen.